Το νέο σύστημα EUROPA Pergola EPS-80 έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά των συστημάτων σκίασης εξωτερικών χώρων. Το πλεονέκτημα της σειράς είναι ότι προσφέρει πλήρως προσαρμοσμένες λύσεις σε κάθε ανάγκη. Ο εργονομικός σχεδιασμός του σκελετού και των πτερυγίων επιτυγχάνει αρμονία και μία μεγάλη γκάμα αισθητικών επιλογών στην κάλυψη εξωτερικών χώρων.

 

EUROPA PERGOLA, EUROPA PERGOLA: Ένα νέο σύστημα πέργκολας με απεριόριστες δυνατότητες, ktisma & aluminio

 

Το σύστημα EUROPA Pergola παρέχει:

 • περισσότερες από 20 τυπολογίες κατασκευών
 • συνδυασμό με περιφερειακά συστήματα,
 • δυνατότητα επιλογής ποικιλίας συστημάτων φωτισμού,
 • συνδυασμό με ηλεκτρονικές συσκευές και αισθητήρες.
 • περισσότερες από 300 χρωματικές επιλογές σε 7 κατηγορίες χρωμάτων.

 

Δυνατότητες Συστήματος

Η τυπολογία με τα κινητά πτερύγια, γνωστή στην αγορά ως «βιοκλιματική» (bioclimatic), δίνει την δυνατότητα περιστροφής των πτερυγίων ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη. Τα πτερύγια σε κλειστή θέση προσφέρουν στεγάνωση και προστασία από τις καιρικές συνθήκες (βροχή, ήλιο, αέρα και χιόνι), ενώ σε ανοικτή θέση προσφέρουν καλύτερο φωτισμό και αερισμό του χώρου σε αίθριες καιρικές συνθήκες. Η κίνηση επιτυγχάνεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Ο σχεδιασμός των πτερυγίων επιτυγχάνει κίνηση από 0ο έως και 114ο.

 

EUROPA PERGOLA, EUROPA PERGOLA: Ένα νέο σύστημα πέργκολας με απεριόριστες δυνατότητες, ktisma & aluminio

 

Η προστασία από την βροχή επιτυγχάνεται μέσω της ειδικής σχεδίασης των πτερυγίων με ελαστικά στεγάνωσης και του νεροσυλλέκτη που τοποθετείται περιμετρικά των οριζόντιων δοκών της κατασκευής, οδηγώντας τα νερά στο σύστημα αποχέτευσης που βρίσκεται μέσα στις κάθετες κολόνες και τελικά στην έξοδό τους στο εξωτερικό μέρος. Ο τρόπος σχεδίασης του συστήματος έχει γίνει έτσι ώστε να επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό του, αφού μέσω του συστήματος συγκράτησης φύλλων αποτρέπει την είσοδο των φύλλων στην υδρορροή της κάθετης κολώνας.

Το σύστημα παρέχει την δυνατότητα χρήσης διάφορων συστημάτων για περιμετρική σκίαση ή κάλυψη, τα οποία παρέχουν πρόσθετες λειτουργικές και αισθητικές δυνατότητες. Ο συνδυασμός με σταθερά, ανοιγόμενα και συρόμενα αρχιτεκτονικά συστήματα προστατεύει τον χώρο περιμετρικά από τις εξωτερικές συνθήκες. Παράλληλα ο συνδυασμός του με τα συστήματα EWS-40 και EUROPA ELEMENT ως διαχωριστικό του χώρου ή ως φορέας πλευρικής σκίασης, προσφέρει τεράστια γκάμα σχεδίων που ταιριάζουν σε κάθε χώρο, δίνοντας στο σύστημα μια ιδιαίτερη και μοναδική αισθητική.

Το σύστημα επιτρέπει τον συνδυασμό πρόσθετων ηλεκτρονικών στοιχείων, όπως πολλαπλές δυνατότητες φωτισμού (συμβατικού ή Led), δυνατότητα τοποθέτησης ηχείων, συσκευές φόρτισης κλπ. Επιπροσθέτως δίνει την δυνατότητα για ποικιλία αυτοματισμών όπως τοποθέτηση αισθητήρων ανέμου ή βροχής, θέρμανση με σόμπες υπέρυθρων, αισθητήρα θερμοκρασίας αλλά και δυνατότητα χειρισμού των αυτοματισμών μέσω smartphone.

 

EUROPA PERGOLA, EUROPA PERGOLA: Ένα νέο σύστημα πέργκολας με απεριόριστες δυνατότητες, ktisma & aluminio

 

Ηλεκτρική κάθετη κρυφή σήτα, ή και πανί συσκότισης, που κινούνται ανάμεσα στις κολόνες δίνουν την δυνατότητα για πλευρική κάλυψη στο σύστημα. Το σύστημα επιτρέπει τον συνδυασμό πρόσθετων ηλεκτρονικών στοιχείων όπως πολλαπλές δυνατότητες φωτισμού (συμβατικού ή Led), δυνατότητα τοποθέτησης ηχείων, συσκευών φόρτισης κλπ. Επιπροσθέτως δίνει την δυνατότητα για ποικιλία αυτοματισμών όπως τοποθέτηση αισθητήρων ανέμου ή βροχής, θέρμανση με σόμπες υπερύθρων, αισθητήρα θερμοκρασίας αλλά και δυνατότητα χειρισμού των αυτοματισμών μέσω smartphone.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Διαθέτει 4 πτερύγια το SK-34, SK-40, TV 23603 και το TV 23615 που φέρουν στην μια πλευρά τους ελαστικά στεγάνωσης για κατασκευή πέργκολας με προστασία από την βροχή.
 • Δίνει την δυνατότητα κατασκευής με σταθερά ή κινητά πτερύγια.
 • Διαθέτει προφίλ νεροσυλλέκτη και προφίλ υδρορροής για αποτελεσματική απομάκρυνση των υδάτων.
 • Δίνει την δυνατότητα χρήσης μοτέρ για την κίνηση των πτερυγίων.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Διαστάσεις μικρότερης κολώνας: 60mm X 80mm
 • Διαστάσεις μεγαλύτερης κολώνας: 160mm X 160mm
 • Πλάτος υδατοστεγανού πτερυγίου: 143-235mm
 • Μέγιστη απόσταση κολώνων: 6m

 

EUROPA PERGOLA, EUROPA PERGOLA: Ένα νέο σύστημα πέργκολας με απεριόριστες δυνατότητες, ktisma & aluminio