Η EUROPA, στα πλαίσια της διαχρονικής της στήριξης στον αρχιτεκτονικό κλάδο, υποστήριξε εμπράκτως το εγχείρημα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) και του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» με τίτλο «ΠΑΡΑΛΙΟ ΣΗΜΑ», αναλαμβάνοντας η ίδια την υλοποίηση του βραβευθέντος έργου του διαγωνισμού στην Νέα Παραλία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή αφορά σε ένα stand πληροφόρησης, από υλικά αλουμίνιου, στο οποίο περιλαμβάνονται ιστορικές πληροφορίες του Δήμου, καθώς και δράσεις – εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το σταντ, θα αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο με θέα από την μια μεριά την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την άλλη την θάλασσα.

Η EUROPA, από την αρχή της προκήρυξης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, υπήρξε ενεργός υποστηρικτής αυτού, αναλαμβάνοντας χορηγία και για την εκδήλωση παρουσίασης των συμμετεχόντων έργων στο Μουσείο Μπενάκη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Η χορηγία υλοποίησης πραγματοποιήθηκε κατόπιν παραίνεσης της Ένωσης Αλουμινίου στα μέλη της για υποστήριξη του εν λόγω έργου και πλήρους ανάληψης των δαπανών που απαιτούνταν.