Η EUROPA, στήριξε την αρχιτεκτονική ημερίδα με τίτλο «Η σύγχρονη πόλη: Ελλάδα, Κύπρος» που διοργανώθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138.

Αφορμή της ημερίδας αποτέλεσαν η επανέκδοση της ήδη κλασικής μελέτης «Η σύγχρονη (ελληνική) πόλη», σε επιμέλεια Γ. Αισώπου και Γ. Σημαιοφορίδη, αλλά και η νέα έκδοση «Το παράδειγμα της κυπριακής πόλης: ζητήματα αστικότητας στον χωρικό σχεδιασμό». «Το παράδειγμα της κυπριακής πόλης: ζητήματα αστικότητας στον χωρικό σχεδιασμό» αποτελεί την πρώτη συστηματική μελέτη για την κυπριακή πόλη, με επιμέλεια Ν. Πατσαβού και Ι. Πισσούριου. Εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αρχιτεκτόνων έσπευσαν να προμηθευτούν την έκδοση «Η σύγχρονη (ελληνική) πόλη» καθώς έχει σηματοδοτήσει την Ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργία κατά το παρελθόν και αποτελεί, πλέον, συλλεκτικό αρχιτεκτονικό έντυπο ευρείας αναγνωρισιμότητας.

Η ημερίδα, διοργανώθηκε από την Διεθνή Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ σε συνεργασία με το ΠΜΣ Αρχιτεκτονική & Αστικός Σχεδιασμός του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και κέντρισε το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στο κλείσιμο του ημερολογιακού έτους, αποτελώντας την τελευταία εκ των μεγάλων ημερίδων του αρχιτεκτονικού κλάδου για  το 2018.

Ομιλητές αποτέλεσαν αναγνωρισμένα ονόματα του αρχιτεκτονικού χώρου, και συγκεκριμένα ήταν οι κκ.Γ. Πανέτσος, Γ. Αίσωπος, Κ. Πανηγύρης, Λ. Παπαδόπουλος, Π. Κοκκινιάς, Χρ. Χριστοδούλου, Ν. Πατσαβός, Ι. Πισσούριος, Γ. Ρυμενίδης, Δ. Θωμόπουλος και Ι. Πολύζος

Η EUROPA, συνεχίζει να είναι αρωγός της αρχιτεκτονικής δημιουργίας, στηρίζοντας σημαίνουσες αρχιτεκτονικές εκδηλώσεις που προάγουν το αρχιτεκτονικό πνεύμα και την ελεύθερη δημιουργία.