Στα πλαίσια της ετήσιας χορηγίας των δράσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), η EUROPA υποστήριξε την εκδήλωση για το κλείσιμο του πλειστηριασμού με τίτλο «Εικαστικά Αρχιτεκτόνων 2» που διοργανώθηκε, για άλλη μια χρονιά, από το ΕΙΑ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 19/4/2019 στο Atelier kykladon (Κυκλάδων 8 & Κεφαλληνίας – Κυψέλη).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 10 Απριλίου 2019 και η έκθεση ολοκληρώθηκεστις 19 Απριλίου.  Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 60 ζωγραφικά έργα και κατασκευές από 30 αρχιτέκτονες, που η παρουσία τους στην ελληνική αρχιτεκτονική ξεκινάει από τη δεκαετία του 1930 και φθάνει μέχρι σήμερα. Την διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι αρχιτέκτονες Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Χριστίνα Παπαδημητρίου, Διονύσης Σοτοβίκης και Σοφία Τσιράκη.

Ο εκθεσιακός χώρος, atelier kykladon 8, στην οδό Κυκλάδων στην Κυψέλη, αποτελούσε την κατοικία-ατελιέ της γλύπτριας Ιωάννας Σπητέρη. Το σημαντικό αυτό κτίριο σχεδιάστηκε το 1955 από τον Αριστομένη Προβελέγγιο, ανακαινίστηκε το 2009 από τον Διονύση Σοτοβίκη και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα της μοντέρνας ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Όλα τα έργα της έκθεσης αποτέλεσαν δωρεές των αρχιτεκτόνων και οικείων τους. Τα έσοδα της δημοπρασίας διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Ε.Ι.Α.