Η EUROPA ως Bronze Sponsor, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η EUROPA στήριξε την Αρχιτεκτονική Ημερίδα ΈΣΩ. Η ημερίδα, έλαβε χώρα την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17.00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Κορυφαίοι δημιουργοί από το Λονδίνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και την Κοπεγχάγη παρουσίασαν ποικιλία θεμάτων αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, που αποτέλεσαν πηγή αρχιτεκτονικής έμπνευσης και μονοπώλησαν το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, οι Κώστας Πουλόπουλος, Θάνος Ζακόπουλος, Γιάννης Καρλόπουλος, Νατάσα Λιανού, Ερμής Χαλβατζής, Ιάσων Τσάκωνας, Γιάννης Τσεκλένης, Χρήστος Αλεφαντής, Σωτήρης Ανυφαντής, Tom Lindblom, Ερμής Αδαμαντίδης και Ηλίας Παπαγεωργίου συγκρότησαν το πάνελ των ομιλητών, ενώ την ημερίδα παρουσίασε και συντόνισε ο εικαστικός και ιδρυτής της Athens Biennale, Poka Yio.

Η ημερίδα ΕΣΩ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του αρχιτεκτονικού κλάδου κάθε έτος, σηματοδοτώντας την αισθητική και δημιουργική έμπνευση. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τα περιοδικά ARCHISEARCH.gr και +DESIGN.

Η EUROPA, διαχρονικά υποστηρίζει ενεργά τις δράσεις που προάγουν την αρχιτεκτονική δημιουργία, διατηρώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει δομήσει με τον Έλληνα αρχιτέκτονα συνεργάτη της.