Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Europa ήταν χορηγός στην αρχιτεκτονική ημερίδα ΕΣΩ, που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Τετάρτη 24 Μαίου 2023.

Η Europa παρουσίασε στο περίπτερό της το νέο αρχιτεκτονικό σύστημα EUROPA ELEMENT. Το σύστημα αποτελεί την επιτομή της ελευθερίας στην αρχιτεκτονική δημιουργία, αφού επιτρέπει τη χρήση ως διακοσμητικό στοιχείο ή διαχωριστικό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, ως σύστημα σκίασης ή προστασίας, δίνοντας κάθε δυνατότητα στην αρχιτεκτονική δημιουργικότητα να μεγαλουργήσει.

Στην Ημερίδα, παρουσιάστηκε στο κοινό η εμπειρία του MULTIVERSE, η ταυτόχρονη δηλαδή συνύπαρξη πολλών και διαφορετικών κόσμων και μορφών φυσικής και τεχνητής ζωής. Διακεκριμένοι αρχιτέκτονες από το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, το Τόκυο, την Ιερουσαλήμ και ασφαλώς την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μοιράστηκαν στη σκηνή της φετινής ΕΣΩ το όραμά τους, τις καινοτόμες σχεδιαστικές πρακτικές τους, τους προβληματισμούς τους και, φυσικά, τα σχέδια τους για την αναθεώρηση και τον επανασχεδιασμό των σύγχρονων μητροπόλεων αλλά και της υπαίθρου.