Η Europa, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με παραγωγική δραστηριότητα μόνο στην Ελλάδα, τίμησε τα 200 έτη από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους με νέο τηλεοπτικό σποτ που προβλήθηκε από όλα τα μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας για την περίοδο από 23 έως 28 Μαρτίου 2021.

Το τηλεοπτικό βασίζεται στο επιτυχημένο spot του “Europa Μια για πάντα!” του οποίου η παραγωγή έγινε το Μάρτιο του 2019 με μουσική του Σταμάτη Σπανουδάκη. Κεντρική θέση στο spot έχει η σημασία των διαχρονικών ελληνικών αξιών, ο σεβασμός στην παράδοση που δένει με το μοντέρνο, ενώ κλείνει με τις ευχές της Europa σε όλους τους Έλληνες! Παράλληλες ενέργειες σε επίπεδο διαδικτύου και ηλεκτρονικής προβολής πλαισίωσαν την διαφημιστική καμπάνια.

Αξίζει να αναφερθεί σχετικά πως η Europa είναι μια εταιρεία που για όλη την περίοδο της κρίσης διατήρησε σε λειτουργία τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες οικογένειες. Παράλληλα, το όνομα Europa έχει συνδυαστεί με ελληνικές διαχρονικές αξίες, που περικλείουν το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τον σεβασμό των εργαζομένων και των συνεργατών/προμηθευτών. Σημαντική είναι η ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η Europa στην ελληνικότητα του αλουμινίου και την σημασία του για την ανάταση της εθνικής οικονομίας, κάτι που έμμεσα τονίζει σε κάθε επικοινωνιακή της προσπάθεια συμβάλλοντας στην ανάταση όλου του κλάδου και ιδιαίτερα στη στήριξη των αλουμινοκατασκευαστών οι οποίοι επλήγησαν τα μέγιστα.

Μια ακόμα δράση που εστιάζει στα ανωτέρω, αποτελεί το μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που υλοποιεί σταθερά η Europa με τίτλο “Europa Cares”. Το πρόγραμμα έχει συμπεριλάβει δράσεις που σχετίζονται με κάθε κρίσιμη ανάγκη τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Από την πρώτη στιγμή της κατάρτισής του το 2019, η διοίκηση της Europa εξέφρασε την επιθυμία να αποτυπωθεί σε αυτό η έμπρακτη ευχαριστία της σε όλους εκείνους που επιλέγουν Europa!

Το τηλεοπτικό σποτ της Europa έχει αναρτηθεί στην σελίδα της Europa στο YouTube.