Η Europa,  από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του ιού Covid-19 στη χώρα μας, μέχρι και σήμερα, έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, αλλά και την υλοποίηση συντονισμένων ενεργειών για να προστατέψει τους εργαζομένους της και τους οικείους τους από τους κινδύνους εξάπλωσης του ιού.

Με τελευταία ενέργεια τη δωρεάν διενέργεια εργαστηριακού μοριακού ελέγχου, «PCR Test» στο σύνολο των 350 εργαζομένων του Ομίλου Τζιρακιάν στα Διαγνωστικά κέντρα ΚΟΣΜΟΪΑΤΡΙΚΗ της Αθήνας – www.kosmoiatriki.com – και ΙΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. της Χαλκίδας, διασφαλίζοντας την ασφαλή επάνοδο από τις καλοκαιρινές άδειες.

Επειδή όμως η πρόληψη κατά του ιού για την Europa είναι διαρκής, έχουν εγκατασταθεί συσκευές θερμομέτρησης στις κεντρικές εγκαταστάσεις, σε σημεία απ’ όπου διέρχονται εργαζόμενοι και επισκέπτες. Παράλληλα, σε όλα τα γραφεία με δομή open space, έχουν τοποθετηθεί ειδικά διαχωριστικά plexiglass, με στόχο την προστασία και τη διατήρηση των «αποστάσεων», παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της εταιρείας.

Η Europa χορηγεί δωρεάν σταθερά και σε τακτά διαστήματα υγειονομικό υλικό στους εργαζομένους (μάσκες προστασίας και αντισηπτικά τζελ καθαρισμού χεριών), διατηρεί ειδικές συσκευές αντισηπτικού σε όλους τους χώρους γραφείων και εργοστασίου και συνεχίζει, σε συνεργασία με την εταιρεία IFS Ipirotiki, να πραγματοποιεί απολύμανση όλων των χώρων εργοστασίου και γραφείων, σε εβδομαδιαία βάση.

Τέλος, το πλήρες σχέδιο προστασίας της Europa εφαρμόζεται κατά γράμμα, υπό την επιτήρηση τόσο του Τμήματος Υγιεινής και Ασφαλείας, όσο και του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Europa.

Στην μάχη κατά του Covid-19 είμαστε όλοι συμμέτοχοι, με υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Διαδίδουμε το μήνυμα κατά της εξάπλωσης, τηρούμε τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής και κρατούμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας ασφαλείς και υγιείς.
Μένουμε Ασφαλείς, σημαίνει Μένουμε EUROPA!