Κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου Πειραιά (ΕΝΚΑΣ Πειραιά), η Europa βρέθηκε στο πλευρό της Ένωσης, με παρουσία στελεχών της, τόσο στην Ημερίδα, όσο και στη Γενική Συνέλευση. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 4/7/2020 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας και παραβρέθηκαν οι κ.κ. Χρήστος Λουκάς, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδος και Νίκος Μαργαρίτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Έργων της Europa.

Η ημερίδα, που προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης, είχε ως κύρια θεματολογία την παρουσίαση του «Τεχνικού Εγχειριδίου Εγκατάστασης Κουφωμάτων» καθώς και τις νέες «Εθνικές Τεχνικές Προδιαγραφές Κουφωμάτων», με εισηγητή τον κ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο. Η συγκεκριμένη θεματική, έχοντας απασχολήσει αρκετά τον κλάδο αλουμινίου τα τελευταία χρόνια, αφορά στην άμεση βελτίωση του επιπέδου ποιότητας του παρεχόμενου προϊόντος.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου – Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) και της ΕΝΚΑΣ Πειραιά αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τον κλάδο συνολικά, ενώ και άλλα μέλη του προεδρείου της ένωσης έκαναν σύντομες και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Ακολούθησε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης και οι σχετικές αρχαιρεσίες.

Πρωταρχική αξία της Europa, μεταξύ άλλων, είναι η έμφαση που δίνει στην ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της και με αυτό σαν γνώμονα, η Europa υποστήριξε ενεργά τη σύνταξη του Τεχνικού Εγχειριδίου Εγκατάστασης Κουφωμάτων, μέσω της συμμετοχής του Κου Νίκου Μαργαρίτη, Προϊστάμενου του Τμήματος Έργων της Europa στις σχετικές εργασίες του κλάδου, που έλαβαν χώρα το 2019.