Μετά την πρώτη παρουσίαση των νέων θερμομονωτικών συστημάτων της στην έκθεση XENIA 2019, η EUROPA ξεκίνησε το λανσάρισμα των νέων της σειρών με την εκκίνηση της νέας χρονιάς, σηματοδοτώντας έτσι μια «νέα εποχή», τόσο για την Europa, όσο και ευρύτερα για την Ελληνική αγορά συστημάτων αλουμινίου.

Η EUROPA, πάντα στο πλευρό του συνεργάτη κατασκευαστή, επενδύει στην αμεσότητα και την εκπαίδευση. Το Μάρτιο 2020 ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων ανά την Ελλάδα, πραγματοποιώντας με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις σε Αττική, Εύβοια, Κόρινθο, Πάτρα, Ναύπλιο, Καλαμάτα και Κρήτη. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων διακόπηκε λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-10 στην χώρα μας, όμως η Europa προγραμματίζει την συνέχιση και ολοκλήρωση των εκδηλώσεων τους προσεχείς μήνες.

Τα νέα συστήματα έλαβαν μεγάλης αποδοχής από το σύνολο των κατασκευαστών, χάρη στα σχεδιαστικά και ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Δεν είναι μόνο η πληρότητα σε τυπολογίες κατασκευής, οι εξαιρετικές επιδόσεις και η υψηλή αισθητική σε μοντέρνα (ίσια) αλλά και κλασική γραμμή, αλλά κυρίως είναι ο συνδυασμός των ανωτέρω χαρακτηριστικών με την κατασκευαστική απλότητα.

Η ιδιότητα αυτή επιτυγχάνεται μέσω των ομοειδών –  και σε κάποιες περιπτώσεις κοινών δευτερευόντων προφίλ – μεταξύ των σειρών, που διασφαλίζουν μια «βατή» κατασκευαστική διαδικασία, και το κυριότερο, επιτυγχάνουν οικονομίες κλίμακας σε προφίλ, εξαρτήματα και πρεσσάκια κατεργασιών. Η σηματοδότηση της νέας εποχής των συστημάτων EUROPA συμβολίζεται και με το νέο σύστημα ονοματοδοσίας τους, όπου οι ανοιγόμενες λαμβάνουν το πρόθεμα “EOS” – από την συντομογραφία του “EUROPA Opening Systems” – και οι συρόμενες το αντίστοιχο ESS από το  “EUROPA Sliding Systems”, ακολουθούμενο από τη διάσταση του βασικού προφίλ κάσας ή φύλλου του κάθε συστήματος.

Η EUROPA βρίσκεται ήδη σε στάδιο δοκιμών και πιστοποίησης των νέων σειρών, έχοντας ήδη εκδώσει πιστοποιητικά για τα δύο νέα EOS 60 Hybrid και ESS 34 Hybrid, που βρίσκονται ήδη αναρτημένα στο www.europaprofil.com, καθώς και στον υπολογιστή Uw, διαθέσιμα προς χρήση.

Πιο συγκεκριμένα, τα διαθέσιμα πιστοποιητικά συστημάτων / τυπολογία:

EOS 90 PH Hybrid (θερμομόνωσης):
• Πιστοποιητικό Παθητικού Κτιρίου (Passive House Institute), 1ο σε κατάταξη παγκοσμίως: Θερμομόνωση: Από Uw=0,75 W/m2K

EOS 60 Hybrid:
• Δίφυλλο με κρυφό φύλλο με Camera europea (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B5
Υδατοστεγανότητα: E900

• Δίφυλλο κρυφού φύλλου με περιμετρικό μηχανισμό (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B5
Υδατοστεγανότητα: E900

• Δίφυλλο με περιμετρικό μηχανισμό (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B4
Υδατοστεγανότητα: E750

• Δίφυλλο με camera europea (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B4
Υδατοστεγανότητα: E900

• Μονόφυλλο κρυφού φύλλου με Περιμετρικό Μηχανισμό (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B4
Υδατοστεγανότητα: E900

• Μονόφυλλο με Περιμετρικό Μηχανισμό (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C4/B4
Υδατοστεγανότητα: E900

ESS 34 Hybrid:
• Συρόμενο με σταθερό (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C1
Υδατοστεγανότητα: 7A

• Δίφυλλο επάλληλο ανασηκούμενο με γάντζο 25mm (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C1
Υδατοστεγανότητα: 8A

• Δίφυλλο επάλληλο ανασηκούμενο (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 4
Ανεμοπίεση: C1
Υδατοστεγανότητα: 6A

• Δίφυλλο επάλληλο απλό συρόμενο (IFT Rosenheim)
Αεροδιαπερατότητα: 3
Ανεμοπίεση: C1
Υδατοστεγανότητα: 3A

Παράλληλα, τα νέα συστήματα συνοδεύονται από νέους τεχνικούς καταλόγους υψηλής ποιότητας σε μορφή κλασέρ, με στόχο την εργονομία και πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση από την πλευρά του κατασκευαστή, αλλά και τη διατήρηση της διαθέσιμης πληροφορίας του κάθε συστήματος σε βάθος χρόνου.

Τα νέα συστήματα έχουν ήδη αρχίσει να προδιαγράφονται σε έργα ανά την Ελλάδα. Στο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται ήδη το μεγάλο έργο του ACANDIA RHODES Hotel στη Ρόδο, με το νέο συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα ESS 34 Hybrid, τυπολογίας συρόμενου με σταθερό.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα νέα συστήματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο εμπορικό δίκτυο και το δίκτυο πωλήσεων της EUROPA ή στην ιστοσελίδα της EUROPA στο www.europaprofil.com .