H Europa για πέμπτη συνεχόμενη φορά συμμετείχε στην έκθεση XENIA 2022. Η μεγαλύτερη έκθεση του τουριστικού κλάδου διεξήχθη στο Metropolitan Expo από το Σάββατο 26 έως και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

, EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της και στην  Έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο
Το περίπτερο της Europa, επισκέφθηκαν εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης με στόχο την ενημέρωσή τους για τα νέα, καινοτόμα συστήματα της εταιρείας. Η Europa έχει σχεδιάσει και λανσάρει στην αγορά μια πλήρη γκάμα προϊόντων που σχετίζονται με ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες με στόχο την παροχή ολιστικών λύσεων στον Έλληνα επαγγελματία του τουρισμού, αλλά και σε επίπεδο ιδιωτικής κατοικίας στην οποία παραμένει κυρίαρχη εταιρεία.

, EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της και στην  Έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Η «ναυαρχίδα» της Europa ήταν και σε αυτή την έκθεση το σύστημα Europa Minimal Frame. Το δείγμα στην έκθεση, σε γωνιακή κατασκευή, με κρυφή σήτα, χωρίς πρόσθετη κολώνα στήριξης απέδειξε τις δυνατότητες του συστήματος για απρόσκοπτη θέα και προσβασιμότητα στον χώρο. Παράλληλα το ένα φύλλο συνδέθηκε με ηλεκτρικό μηχανισμό όπου η κίνηση γινόταν με διακόπτη.

Για ακόμη μια φορά το EUROPA ELEMENT, η νέα καινοτόμα πρόταση της Europa για σκίαση, διαχωρισμό χώρων ή διακόσμηση κτιριακών επιφανειών κέρδισε τις εντυπώσεις των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και των διακοσμητών που επισκέφθηκαν την έκθεση. Το EUROPA ELEMENT παρουσιάστηκε σε συρόμενο επάλληλο σύστημα στην είσοδο του περιπτέρου, και σε σταθερό διακοσμητικό στοιχείο σε μεγάλη επιφάνεια του περιπτέρου οριζόντια και κάθετη διάταξη.

Τα βλέμματα ωστόσο έκλεψε και το νέο σύστημα πέργκολας EUROPA PERGOLA Bioclimatic (EPS 80), καθώς το δείγμα έφτανε σε ύψος τα 4 μέτρα αποτελώντας ένα εντυπωσιακό και επιβλητικό σύνολο. Το σύστημα αποτελεί την πιο εξελιγμένη βιοκλιματική πρόταση της Europa στα συστήματα οριζόντιας σκίασης. Το δείγμα αποτελούνταν από πτερύγια σε απόχρωση απομίμησης ξύλου εντυπωσιάζοντας για το αισθητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα στις κάθετες κολώνες είχε τοποθετηθεί ηχοσύστημα αλλά και φορτιστές κινητού τηλεφώνου, ενώ στην οριζόντια ενδιάμεση κολώνα είχε τοποθετηθεί ανεμιστήρας εξωτερικού χώρου. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα για τις δυνατότητες του συστήματος σε επίπεδο πρόσθετων λειτουργιών. Ιδιαίτερα για το σύστημα αξίζει να αναφερθεί ότι έχει την δυνατότητα του συνδυασμού με κάθε τύπο συστήματος (ανοιγόμενο, συρόμενο, πτυσσόμενο), συστήματα σκίασης και σήτας.

, EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της και στην  Έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Σε περιμετρική διάταξη στο περίπτερο τοποθετήθηκαν τα συστήματα EOS και ESS τα οποία αποτελούν τις λύσεις της Europa στα ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα με θερμομόνωση που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όταν προέχει η εξοικονόμηση ή οι επιδόσεις. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα συστήματα ESS 47 Hybrid, ESS 34 Hybrid και EOS 78 Hybrid με ρολό ERS 950 Hybrid και σήτες (οριζόντιες και κάθετες). Τα συστήματα EOS και ESS έχουν ήδη κερδίσει την αγορά ξενοδοχείων κυριαρχώντας έναντι των παλαιότερων συστημάτων σε όλα τα πεδία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σύστημα EOS 60 ID Hybrid, με τη βιομηχανική αισθητική του, ιδιαίτερα εκείνους τους επαγγελματίες του τουρισμού που έχουν χώρους εστίασης με μεγάλες προσόψεις και επιθυμούν διαχωρισμό ενιαίων χώρων.

Στα πτυσσόμενα συστήματα η Europa ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο EFD 77 Hybrid, ένα σύστημα με θερμομόνωση το οποίο επίσης σε γωνιακή κατασκευή χωρίς κολώνα δίνει απεριόριστες δυνατότητες για κάλυψη ιδιαίτερα μεγάλων (επιμήκων) ανοιγμάτων που βρίσκονται σε επαφή με εξωτερικούς χώρους. Με δυνατότητα κατασκευής, τόσο σε μονά όσο και σε διπλά (ζυγά) φύλλα το σύστημα επιτρέπει σε κατασκευαστές και μηχανικούς να σχεδιάσουν με κριτήριο την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία του χρήστη στην επαφή του με τον έξω χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Europa για πρώτη φορά παρουσίασε το νέο σύστημα αυλόγυρου αλουμινίου που σχεδιάζει και αναμένεται να λανσάρει στην αγορά εντός του επόμενου διαστήματος.

, EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της και στην  Έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο

ARCHITECT LAB
Εντός της έκθεσης, σε ειδικό χώρο αποκλειστικά οριοθετημένο για τον Αρχιτέκτονα, πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τίτλο ARCHITECT LAB, ένα νέο πρωτοποριακό project, αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις καινοτόμες λύσεις κατασκευής, που «προσκαλεί» αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Στο Stand της Europa παρουσιάστηκε το συρόμενο σύστημα Minimal Frame της Europa με μεγάλο δείγμα. Το σύστημα επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις και λειτουργικότητα με το μικρότερο εμφανές πλαίσιο αλουμινίου και έχει βραβευτεί με το Red Dot Award 2022 για το εξαιρετικό design του.

, EUROPA: Μεγάλη η παρουσία της και στην  Έκθεση ΧΕΝΙΑ 2022, Κτίσμα & Αλουμίνιο