Η EUROPA ξεχώρισε, ως Μεγάλος Χορηγός  στο 14ο Συνεδρίου “Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές” που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, από 1/11/2019 έως και 3/11/2019 στο Ζάππειο Μέγαρο, με παρουσία μεγάλου αριθμού κατασκευαστών και αρχιτεκτόνων μηχανικών.

Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ανθρώπινο περιβάλλον & αρχιτεκτονική: Εξελίξεις, ανάγκες, παρεμβάσεις», ο προϊστάμενος του τμήματος Έργων της EUROPA,  κος Νίκος Μαργαρίτης αναφέρθηκε στις προκλήσεις της σύγχρονης βιομηχανίας αλουμινίου και τις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας, έγινε αναφορά στο νέο σύστημα EOS 90 PH Hybrid για το Παθητικό Σπίτι (Passive House), το οποίο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Παθητικού Κτιρίου, έχοντας επιτύχει τους καλύτερους συντελεστές στα test δοκιμών του Passive House Institute, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση διεθνώς. Λαμβάνοντας υπόψη την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλει τα μέγιστα ,δίνοντας στην Europa αλλά και την Ελλάδα μια σημαντική πρωτιά.

Το σύστημα αναμένεται να λανσαριστεί εντός του επόμενου διαστήματος και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων μηχανικών που παρευρέθηκαν στην ημερίδα.

Η EUROPA παραμένει διαχρονικά στο πλευρό των Ελλήνων κατασκευαστών, στηρίζει τις δραστηριότητες του κλάδου και συνδράμει με κάθε μέσο στην ενίσχυση του.