Η Europa συνεχίζει την προσφορά της μέσω του EUROPA THE LAB και στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποίησε διάλεξη στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτερά 20 Μαρτίου αναφορικά με το κέλυφος κτιρίων, το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευών και τις νέες τεχνολογίες σχετικά με τα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Αρχιτέκτονας και Διευθυντής του Τμήματος Έργων της Europa, κος Βαγγέλης Σωτηρίου προσκεκλημένος του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Νικόλαου Πατσαβού και του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιάννη Βλάχου. Πιο συγκεκριμένα η παρουσίαση σχετίστηκε άμεσα με το αλουμίνιο ως υλικό που διαμορφώνει-χαρακτηρίζει- εστιάζει-επηρεάζει τις όψεις αλλά και τον όγκο, και επιπλέον στον περιβάλλοντα χώρο, στην γειτονιά και στην πόλη. Έμφαση δόθηκε στην υψηλή τεχνολογία που υπάρχει στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, τεχνολογία που τα καθιστά την καλύτερη επιλογή σε μια σειρά αρχιτεκτονικών κατασκευών, καθώς και στον τρόπο που οι νέες πιστοποιήσεις επηρεάζουν το έργο των αρχιτεκτόνων.

, EUROPA: Διάλεξη στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πολυτεχνική Σχολή 4ο εξάμηνο), Κτίσμα & Αλουμίνιο

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και η Marketing Manager της Europa, κα Μαρία Μιχαλοπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της εταιρείας και εξήγησε τον ρόλο του Europa The lab στην εκπαίδευση και τεχνική κατάρτιση του κλάδου κατασκευαστών και πως αυτός επηρεάζει και τους αρχιτέκτονες-μηχανικούς. Στα πλαίσια της δράσης, δόθηκαν δώρα και υλικό Europa σε όλους τους φοιτητές που παρακολούθησαν την ομιλία.

, EUROPA: Διάλεξη στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Πολυτεχνική Σχολή 4ο εξάμηνο), Κτίσμα & Αλουμίνιο

Και η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλει η Europa να σταθεί στο πλευρό των Πανεπιστήμιων και της νέας γενιάς με στόχο να αυξηθεί τόσο η διάδραση της βιομηχανίας ευρύτερα με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όσο και να προετοιμαστεί η νέα γενιά κατάλληλα για τις προκλήσεις της επόμενης εποχής και της αγοράς. Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στο ίδιο πλαίσιο στην πορεία του έτους.