Ακόμα μια βράβευση για την Europa είναι γεγονός! Η Europa βραβεύτηκε στα HR Awards 2020 με Bronze Award στην ενότητα “COVID-19 Response Actions” και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία “Most Valuable HR Team” που διοργανώθηκαν από την ομάδα του HR Professional και την Boussias Communications.

Η βράβευση αφορά τις βέλτιστες πρωτοβουλίες, τις στρατηγικές και τις πολιτικές που ακολουθήσε η Europa στην περίοδο της πανδημίας του Covid19, με επίκεντρο τους ανθρώπους της.
Με κινητήριες δυνάμεις την συνέπεια, μεθοδικότητα, ομοψυχία και ομαδικότητα, η Europa στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στην κρίση της πανδημίας, καταφέρνοντας να μειώσει στο ελάχιστο τον αντίκτυπο, σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων έγινε από πολυμελή ανεξάρτητη επιτροπή, που αποτελούνταν από επαγγελματίες του κλάδου. Η σχεδίαση του πλάνου αφορά σε διαδικασίες και ενέργειες που έχει αναλάβει η Europa και αφορούν στην ασφάλεια των εργαζομένων της και των συνεργατών που επισκέπτονται τους χώρους της εταιρίας.

Επιγραμματικά οι ενέργειες που έχει υλοποιήσει η εταιρία σε αυτή την κατεύθυνση αναφορικά με τους εργαζομένους είναι οι εξής:
1. Διανομή υγειονομικού υλικού σε όλους τους εργαζομένους από την πρώτη στιγμή (γάντια μιας χρήσης, μάσκες προστασίας και αντισηπτικά τζελ καθαρισμού χεριών).
2. Συχνή και τακτική ενημέρωση των εργαζομένων για όλα τα θέματα που αφορούν την πρόληψη.
3. Απολυμάνσεις όλων των χώρων του εργοστασίου, των γραφείων και των μέσων μεταφοράς του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση .
4. Εξ’ αποστάσεως εργασία
5. Κα θημερινή θερμομέτρηση με ειδικά μηχανήματα όλου του προσωπικού και των εισερχομένων στους χώρους των εγκαταστάσεων
6. Κάλυψη οδοιπορικών για τους εργαζομένους που κινούνται με δικά τους μέσα.
7. Εφαρμογή διαδικτυακών συναντήσεων μεταξύ των στελεχών αλλά και των εξωτερικών συνεργατών.
8. Εφαρμογή αυστηρού πρωτόκολλου παραλαβής και παράδοσης προϊόντων από και προς την εταιρία.
9. Τοποθέτηση διαχωριστικών plexiglass στους open space χώρους, με στόχο την προστασία και τη διατήρηση των «αποστάσεων» των εργαζομένων, παράλληλα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της εταιρείας, πρίν την επίσημη επιβολή του μέτρου.
10. Παραμονή των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εκτός εργασίας χωρίς καμία περικοπή των αποδοχών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρία συνεχώς προβαίνει σε νέες δράσεις και ενέργειες που σκοπό έχουν να κρατήσουν ασφαλείς τους εργαζομένους και τους οικείους τους. Παράδειγμα αποτελεί η δωρεάν διενέργεια εργαστηριακού μοριακού ελέγχου, «PCR Test» στο σύνολο των 350 εργαζομένων του Ομίλου Τζιρακιάν.

Το Αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας της Europa εφαρμόζεται κατά γράμμα, υπό την επιτήρηση τόσο του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Europa, όσο και της Ομάδας Δράσης που συστάθηκε από την πρώτη στιγμή, για τη διασφάλιση της Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων.

Μένουμε Ασφαλείς, σημαίνει Μένουμε EUROPA!