Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Europa βραβεύτηκε στα επιτυχημένα Health & Safety Awards, λαμβάνοντας το βραβείο SILVER στην ειδική θεματική κατηγορία του Περιβαλλοντικού Βραβείου (Environmental Award).
Παρόλο που για λόγους ασφαλείας, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή απονομής, η Europa παρέλαβε το βραβείο της σε προκαθορισμένη ώρα την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Irene Bailey Open Air Theater του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree-Alba), στην Αγία Παρασκευή, όπου φιλοξένησε με απόλυτη ασφάλεια αυτές τις συναντήσεις.

Το βραβείο παρέλαβαν οι κ.κ. Νίκος Γερακίνης, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας – Ποιοτικού Ελέγχου και Νίκος Φλώρος, Τεχνικός Ασφαλείας & Υπεύθυνος Περιβάλλοντος της Europa Profil Αλουμίνιο Α.Β.Ε., οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις και να συναντήσουν τους χορηγούς στο καταπράσινο περιβάλλον του Κολλεγίου.

Στα πλαίσια της κατάρτισης ολοκληρωμένου σχεδίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) η Europa ενέταξε σε αυτό τις ενέργειες που σχετίζονται με το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους, η προστασία των οποίων αποτελεί πάγια και διαχρονική αξία της. Η προσπάθεια για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι συνεχής και αέναη διαδικασία στην Europa, μια εταιρεία που καλλιεργεί την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, 45 χρόνια μετά.

Η Europa αξιοποιεί τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, επιτρέποντας την αξιοποίηση σημαντικών καινοτομιών στην επεξεργασία των παραγόμενων προφίλ αλουμινίου. Η συνεχής επένδυση στην έρευνα και ανάπτυξη στοχεύει στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των επιμέρους παραγωγικών διαδικασιών.

Συστήματα της Europa όπως αυτό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, με στόχο τη μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο περιβάλλον, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε Ελληνική Βιομηχανία Διέλασης, και αυτό καθιστά την εταιρεία πρωτοπόρο σε θέματα περιβαλλοντικής ευθύνης. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σύστημα συμβάλει και στην προστασία των εργαζομένων αφού περιορίζει την ανθρώπινη παρέμβαση.

Το βραβείο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας που καταβάλει η Europa για την προστασία του περιβάλλοντος. Το πλάνο ενεργειών δεν περιορίζεται μόνο σε ενέργειες που στοχεύουν στο μηδενικό αποτύπωμα της στο περιβάλλον, αλλά και σε πληθώρα άλλων δράσεων, όπως χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία, ενέργειες δενδρο-φύτευσης, αυστηρή πολιτική καυσαερίων κίνησης και ενέργειες ανακύκλωσης σε όλο το φάσμα δραστηριότητας.

Στην ιστοσελίδα της Europa δείτε στο σύνολο των ενεργειών της EUROPA για το περιβάλλον.
Η EUROPA κάνει τον κόσμο μας καλύτερο!