H σύγχρονη αρχιτεκτονική προτείνει τη χρήση βολικών, αισθητικά αποδεκτών και οικονομικά προσιτών συστημάτων σκίασης σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Συνδυάζοντας αυτές τις ιδιότητες με τις πρόσφατες ανάγκες για αντιδιαρρηκτική προστασία, ενεργειακή αποδοτικότητα, έλεγχο του φωτός καθώς και προστασία έναντι έντονων καιρικών φαινομένων, όπως ο άνεμος και η βροχή, η ΕΤΕΜ σχεδίασε μία σειρά συστημάτων, τα ρολά Ε55 και το E61 Multi Box, με και χωρίς θερμομόνωση, αντίστοιχα, για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.
Η σειρά συστημάτων ρολών της ΕΤΕΜ προσφέρεται σε ευρεία γκάμα διαστάσεων για κουτιά και φυλλαράκια, από 145 mm x 150 mm (ΥxΠ) έως 245 mm x 315 mm (ΥxΠ) για τα κουτιά και από 26 mm έως 55,4 mm για τα φυλλαράκια (ορατό ύψος). Αυτό το εύρος δυνατοτήτων προσφέρει στους αρχιτέκτονες και τους πολιτικούς μηχανικούς την ευελιξία να επιλέξουν την κατάλληλη λύση και να ενσωματώσουν τα ρολά στο σχεδιασμό του κτιρίου.
Με στόχο την ανθεκτικότητα και τη μακροχρόνια λειτουργικότητα, ο σχεδιασμός μας αξιοποιεί πολυάριθμες καινοτομίες όπως παρελκόμενα που επιτρέπουν στα φυλλαράκια να κινούνται ομαλά και ειδικά ενισχυμένα προφίλ στα σημεία όπου το ρολό υφίσταται τη μεγαλύτερη καταπόνηση, εξασφαλίζοντας έτσι ανθεκτικότητα και αθόρυβη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του.

Σύστημα ρολού ETEM E55
Το σύστημα Ε55 συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την ανάγκη για άνετα, αισθητικά αποδεκτά και οικονομικά προσιτά συστήματα σκίασης, σε εφαρμογές κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, με μακροχρόνια λειτουργικότητα και ανθεκτικότητα.
Η σειρά συστημάτων ρολών της ΕΤΕΜ προσφέρεται σε ευρεία γκάμα διαστάσεων για κουτιά και φυλλαράκια, από 145 x 150 mm (ΥxΠ) έως 245 x 250 mm (ΥxΠ) για τα κουτιά και από 26 έως 55,4 mm για τα φυλλαράκια (ορατό ύψος). Καλύπτει όλες τις ανάγκες ενός σπιτιού, όσον αφορά τις πόρτες και τα παράθυρα, με κουτιά σε ίσια και καμπύλη γραμμή, που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε αισθητική και κατασκευαστική απαίτηση. Υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής πλήρους σειράς μηχανισμών αυτο­ματι­σμού.
Τα ρολά ΕΤΕΜ μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να αποκρίνονται στο φως, στη βροχή και στον άνεμο ή ακόμα και να λειτουργούν από απόσταση μέσω τηλεφωνικών ή διαδικτυακών εντολών.

Πολυχρηστικός Θερμομονωτικός Θάλαμος ETEM E61MultiBox
Το σύστημα Ε61 είναι ένας πατενταρισμένος πολυχρηστικός και πολυλειτουργικός θάλαμος, που κυκλοφορεί στην αγορά με την εμπορική ονομασία ETEM MultiBox. Ο πατενταρισμένος σχεδιασμός του MultiBox επεκτείνει τα υπάρχοντα, ανοιγόμενα και συρόμενα, κουφώματα αλουμινίου με ένα θερμομονωμένο θάλαμο, όπου μπορούν να αναρτηθούν διάφορα συστήματα σκίασης, ασφαλείας ή ρολών.
Επίσης, το MultiBox μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές του κτηρίου, όπου απαιτείται θερμομόνωση και οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν σε άλλα συστήματα.

Για παράδειγμα:
• Συστήματα φωτισμού και φωτιστικά σώματα
• Σωλήνες νερού
• Σωληνώσεις θέρμανσης και ψύξης
• Συστήματα παρακολούθησης της κυρίας εισόδου
• Συστήματα γραμματοκιβωτίων

Τεχνικές πληροφορίες E55
• Αισθητικό αποτέλεσμα που καλύπτει κάθε ανάγκη, ανάλογα με τον τύπο του πλαισίου
• Ομοιοχρωμία πλαισίου και ρολού (ειδικά στο λευκό)
• Αθόρυβη λειτουργία
• Εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του κουτιού για επισκευή
• Αντικλεπτική προστασία καθώς δεν είναι δυνατή η προς τα πάνω κίνηση από έξω
• Δυνατότητα ηλεκτροστατικής βαφής σε οποιαδήποτε απόχρωση RAL, ειδικά σχέδια απομίμησης ξύλου και επιφανειακή επεξεργασία – ανοδίωση

Πλεονεκτήματα E61 Multibox
• Κατασκευάζεται από θερμομονωτικά προφίλ, εξασφαλίζοντας υψηλή θερμομόνωση των θυρών και των παραθύρων
• Κατά μήκος του θαλάμου τοποθετείται ελαστικό διάφραγμα, με το οποίο βελτιώνεται η ηχομόνωση
• Μπορεί να τοποθετηθεί είτε αυτόνομο, μαζί με νέα κουφώματα, είτε σαν αντικατάσταση, καθώς και να τροποποιήσει το υφιστάμενο ρολό Ε55 από μη θερμομονωτικό σε θερμομονωτικό
• Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να επιτρέπει τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του χωρίς να απαιτούνται ειδικά εργαλεία
• Μπορεί να βελτιώσει την αισθητική της κατασκευής και να προσφέρει θερμομόνωση, καλύπτοντας χαλύβδινες κοιλοδοκούς που χρησιμοποιούνται συχνά για τη στατική στήριξη των μεγάλων κουφωμάτων του κτηρίου