Η ΕΤΕΜ με σεβασμό στις ηθικές , κοινωνικές πολιτιστικές και περιβαλλοντικές αξίες που διέπουν την λειτουργία της στηρίζει την τοπική κοινωνία της Ελευσίνας!

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία την 3η Δεκεμβρίου συμμετέχει ως Μέγα Χορηγός στην πρωτοποριακή εικαστική έκθεση των καλλιτεχνών του “Regenesis Trash Art Project” και των ωφελούμενων παιδιών του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ “Όλοι Εμείς” στην Ελευσίνα.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση εικαστικού Περιβαλλοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα του Ομίλου της Unesco Πειραιώς και Νήσων, του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού της International Action Art, του Κέντρου ΑμεΑ “Όλοι Εμείς” και του ” Regenesis Trash Project”.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα συν εκτεθούν δημιουργίες από ανακτημένα και ανακυκλώσιμα υλικά των εικαστικών του “Regenesis” μαζί με δημιουργίες ωφελούμενων παιδιών του Κέντρου.

Πρόκειται για μια ισότιμη συν-έκθεση έργων χωρίς κοινωνικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Σκοπός της έκθεσης να ενώσουμε όλοι ως άνθρωποι αλλά και ως καλλιτέχνες τις φωνές μας δια μέσου των έργων μας για έναν κόσμο με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες και αδικίες προς τα άτομα με αναπηρία.

Η αντισυμβατική επιλογή ενός Κέντρου ΑμεΑ και όχι ενός πολιτιστικού χώρου η μιας γκαλερί για την παρουσίαση της έκθεσης αποτυπώνει με σαφήνεια την διάθεση των συνδιοργανωτών  για τον σκοπό και την ουσία της έκθεσης.

Χαρακτηριστικός και  ο τίτλος της έκθεσης  “Άνθρωποι Ένα” ο οποίος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο μελοποιημένο ποίημα της κ. Χλοής Αμαράντου.

Ιδιαίτερης σημασίας στην συγκεκριμένη ομαδική εικαστική έκθεση αποτελεί εκτός των άλλων και το περιβαλλοντικό μήνυμα λόγω της σύστασης των υλικών των έργων όπου όλοι μαζί προσπαθούμε  να αξιοποιήσουμε τα κατώτερης καταγωγής υλικά και να δημιουργήσουμε  τέχνη, για ένα καθαρότερο αυριανό κόσμο με λιγότερη ρύπανση περισσότερη τέχνη, περισσότερο πολιτισμό.

Η έκθεση και η εκδήλωση τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας της Περιφέρειας Αττικής καθώς και του Δήμου Ελευσίνας.