Η Fraport Greece υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και την ανάπτυξη αεροδρομίων στην Ελληνική Επικράτεια. Το πλάνο περιλάμβανε άμεσες αλλά σε βάθος χρόνου εργασίες οι οποίες είχαν ως στόχο να συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και στην βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης (JTR) πρωταγωνιστεί η ΕΤΕΜ
Στη Σαντορίνη, ο νέος αεροσταθμός 15.000 τ.μ. ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 αναβαθμίζοντας πλήρως την ταξιδιωτική εμπειρία, συνδυάζοντας την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες αεροδρομικές υποδομές.

Για τις ανάγκες της ανακατασκευής του αερολιμένα της Σαντορίνης, επιλέχθηκαν τα αναβαθμισμένα συστήματα της ΕΤΕΜ που κρίνονται ικανά να καλύψουν τις απαιτήσεις λειτουργικότητας και αισθητικής που τέθηκαν στο πλάνο της Fraport.

Αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας»
Το αεροδρόμιο της Ρόδου, έχει μια εντελώς διαφορετική και αναβαθμισμένη εικόνα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών, με αναδιαμορφωμένο τον χώρο στάθμευσης αεροσκαφών και αύξηση 15% των σημείων check-in, 25% αύξηση των ιμάντων παραλαβής αποσκευών και 70% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου.

Για τις ανάγκες της πλήρης ανακαίνισης και της αναδιαμόρφωσης του χώρου του αερολιμένα της Ρόδου επιλέχθηκαν τα συστήματα της ΕΤΕΜ που λόγω των τεχνικών τους χαρακτηριστικών κρίθηκαν ικανά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επενδυτικού πλάνου της Fraport.

Τα συστήματα
Το Ε75, ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα με ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά και μονωτικά υλικά που προσφέρουν αξιοπιστία και ενεργειακή αποδοτικότητα. Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής επιπέδου εξοικονόμησης καθώς και την εφαρμογή αντιδιαρρηκτικού εξοπλισμού κλάσης RC2.

Για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης επιλέχθηκε το σύστημα υαλοπετασμάτων με κολώνες και τραβέρσες Ε85, το οποίο μέσα από τη μεγάλη γκάμα προφίλ, επιτρέπει την προσαρμογή στις ειδικές απαιτήσεις κάθε πιθανού έργου. Παράλληλα, το περιορισμένο εμφανές πλάτος των προφίλ, 50mm., εξασφαλίζει πλούσιο φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του αεροδρομίου. Ενώ για τον αερολιμένα ρόδου επιλέχθηκε μια παραλλαγή του Ε85 το Ε85HSI, με υψηλότερες επιδόσεις στην ηχομείωση.

Το πιστοποιημένο από την ΕΤΕΜ και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ανταπεξήλθε εξαιρετικά στις απαιτήσεις της εγκατάστασης και προσέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

, ETEM: Συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση των αεροδρομίων Σαντορίνης & Ρόδου, ktisma & aluminio