Η εκδήλωση, Aluminium in Αrchitecture Αwards, προωθεί τις καλές πρακτικές στο αλουμίνιο, ενώ παράλληλα υλοποιεί την γέφυρα μεταξύ αλουμινίου και καινοτομίας.

Υπόσκαφη κατοικία στην Νάξο & Επανασχεδιασμός και ανακαίνιση Showroom Inoxal
Πέντε μεγάλες διακρίσεις απέσπασε η Inoxal by ETEM, στην διοργάνωση Aluminium in Αrchitecture Αwards 2022, αναδεικνύοντας πρωτοποριακά έργα, που στελεχώθηκαν με συστήματα ΕΤΕΜ.

Τρία (3) Gold, ένα (1) Silver καθώς και η τιμητική διάκριση Designer of the Year, επιβεβαιώνουν τη σταθερά ανοδική πορεία και ανάπτυξη της Inoxal by ETEM, στον κλάδο του αλουμινίου.

Η υπόσκαφη κατοικία στην Νάξο «Le Grand Bleu», η οποία απέσπασε διπλή διάκριση, αποτέλεσε για την Inoxal by ETEM μια ιδιαίτερη πρόκληση, καθώς η ήπια ένταξη της στο τοπίο ήταν αυτή που την ξεχώρισε. Μέσα από την ευρεία γκάμα λύσεων, αλλά και τις ευκολίες των ευέλικτων συστημάτων που σχεδιάζει η ΕΤΕΜ, η INOXAL παρέχει άμεσες και λειτουργικές λύσεις.

Η κυκλαδίτικη εξοχική κατοικία στη Νάξο σχεδιάστηκε από μια ομάδα τριών νέων αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, Αιμιλία-Ήρα Δεσύπρη, Αριστείδης Μησιάρης, Φίλιππος Τσουλογίαννης-Νικολάου και κατασκευάστηκε, το 2017, από την εταιρεία Veronis Jakobsen – Development & Construction.
Διπλή διάκριση απέσπασε και το Showroom στη Λεωφόρο Κηφισίας ( Inoxal by ETEM), καθώς ο επανασχεδιασμός της υφιστάμενης έκθεσης, έγινε με στόχο να μετατραπεί ο χώρος, σε ένα αποτελεσματικό selling point, το οποίο αναβάθμισε πλήρως την εμπειρία του επισκέπτη, με τρόπο κατά τον οποίο του δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τα καινοτόμα Συστήματα Αλουμινίου υψηλών προδιαγραφών που εμπορεύεται η έκθεση (ΕΤΕΜ), μέσα σε ένα ευχάριστο, μοντέρνο, άνετο και φωτεινό χώρο.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της ανακαίνισης του εκθεσιακού χώρου, πραγματοποιήθηκε από τον Αριστοτέλη Γαλάνη, ενώ η εσωτερική διαρρύθμιση, το στήσιμο και η τοποθέτηση των δειγμάτων έγινε από την εταιρεία Profilgroup και Inoxal.

, ETEM: Πολλαπλές βραβεύσεις έργων και ένα βραβείο της χρονιάς στα Aluminium in Architecture Awards, ktisma & aluminio

Kaizen Campus, Σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών
Tο Kaizen Campus είναι ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων υψηλών προδιαγραφών που σχεδιάστηκε με βάση τα σύγχρονα περιβαλλοντικά και τεχνολογικά δεδομένα.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε από την ΑΣΠΑ Α.Ε και σύμβουλος ανάπτυξης η DIMAND Real Estate Development.

Η ιδιαίτερη μορφολογία του κτιρίου, το κέλυφος με τις περσίδες αλλά και η περίοπτη θέση του, του προσδίδουν το χαρακτήρα τοποσήμου (landmark) για την ευρύτερη περιοχή. Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι φιλικός στο περιβάλλον, ενώ το κτίριο πρόκειται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED, σε επίπεδο GOLD.

Η βασική πρόκληση κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Kaizen Campus, αφορούσε στην ηχομείωση που απαιτούνταν λόγω του σημείου των γραφείων, το οποίο επιβαρυνόταν με έντονους αστικούς θορύβους.

, ETEM: Πολλαπλές βραβεύσεις έργων και ένα βραβείο της χρονιάς στα Aluminium in Architecture Awards, ktisma & aluminio

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με χρήση ενισχυμένων υαλοπετασμάτων (ΕΤΕΜ Ε85) & υαλοπινάκων ενταγμένων σε αυτά με ηχοαπορροφητικότητα υψηλών επιδόσεων (42 dB) στην πρόσοψη του κτηρίου, από την μεριά της Αττικής Οδού, από την οποία διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά.

Στα βραβεία Aluminium in Architecture Awards 2022, το Kaizen Campus, απέσπασε χρυσή διάκριση (Gold), στην κατηγορία Architectural Design & Construction, Οffices.

Η μελέτη διενεργήθηκε με αρτιότητα κι ακρίβεια, προτάθηκαν λύσεις και βελτιώσεις, ενώ οι παραδόσεις των υλικών και των υπηρεσιών κρίθηκαν ως άριστες εκ του αποτελέσματος.

Η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί το αλουμίνιο στο προσκήνιο, καθώς και οι καινοτόμες πρακτικές ως προς τη χρήση του.

Η σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης με την εταιρεία διέλασης ΕΤΕΜ, αποτελεί σημείο αναφοράς σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον όπου οι απαιτήσεις αυξάνονται.

, ETEM: Πολλαπλές βραβεύσεις έργων και ένα βραβείο της χρονιάς στα Aluminium in Architecture Awards, ktisma & aluminio