H ETEM μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου υπογράφει σπουδαία έργα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Σχεδιάζει εξειδικευμένες λύσεις αλουμινίου και ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές κατασκευαστικές απαιτήσεις. Σας παρουσιάζουμε 3 υπερσύγχρονα κτίρια της ΕΤΕΜ, το ΜΕTROPOLITAN HOSPITAL, το ΒUTTERFLY και το DEMO.

ΜETROPOLITAN HOSPITAL
Ένα κτίριο λειτουργικό και εμφανές, με άνετη πρόσβαση στον επισκέπτη, που διαθέτει μια δυνατή συμπαγή μορφή που αντιπροσωπεύει επάξια την εταιρική ταυτότητα του. Σε αυτό το έργο η ΕΤΕΜ χρησιμοποίησε τα συστήματα Ε2004 και Ε8000. Τα συστήματα αυτά έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία σε οποιαδήποτε αρχιτεκτονική ή κατασκευαστική απαίτηση. Το Ε2004 είναι ένα σύστημα βαρέως τύπου, ειδικά σχεδιασμένο για κύριες εισόδους σε επαγγελματικά κτίρια όπου έχουμε βαριά και συνεχόμενη χρήση. Είναι μια ολοκληρωμένη λύση που προσφέρει αντοχή και προστασία. Το Ε8000 προτιμάται και αυτά για την κατασκευή μεγάλων έργων, καθώς προσφέρει εξαιρετική αντισεισμική προστασία. Επίσης, έχει το μοναδικό χαρακτηριστικό, τη δομή “κασέτας” πάνω σε συμβατικό σύστημα με κολώνες και τραβέρσες. Αυτό του επιτρέπει ανοίγματα προβαλλομένα ή ανοιγόμενα παράλληλα προς το πλαίσιο, με την ίδια εξωτερική εμφάνιση όπως και τα σταθερά πλαίσια. Το εξωτερικό των πλαισίων υπάρχει δυνατότητα αρμονικού συνδυασμού με φωτοβολταϊκά πάνελ και συστήματα σκιαδιών.

BUTTERFLY
Με σεβασμό στο μικροκλιμα και με γνώμονα την  βιοκλιματική εκμετάλλευση έγινε ο σχεδιασμός σε τετράγωνους καρε όγκους, με συνεχείς δομικές εναλλαγές που γεννούν ένα περίτεχνα απλό οίκημα. Με έντονα τα κατακόρυφα στοιχεία, χρησιμοποιήθηκαν τα συστήματα της ΕΤΕΜ Ε75 και Ε85 σε ένα παιχνίδισμα εντοίχισης. Το ανοιγόμενο σύστημα Ε75 έχει ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα για διαφορετικές ανάγκες θερμομόνωσης και υδατοστεγανότητας. Είναι κατάλληλο για μεγάλες μπαλκονόπορτες και παράθυρα αλλά και για κεντρική είσοδο. Το Ε85 είναι ένα μοντέρνο σύστημα υαλοπετασμάτων τελευταίας τεχνολογίας σχεδιασμένο με αρχιτεκτονική “κολώνας-τραβέρσας”. Έχει υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και υδατοστεγανότητας. Το Ε85 δίνει στον αρχιτέκτονα την δυνατότητα σχεδιασμού εκτός των συμβατικών περιορισμών. Με αυτό το σύστημα είναι εφικτή και εύκολη η κατασκευή αιθρίων, θόλων, πυραμίδων, γωνιακών και καμπύλων κατασκευών.

DEMO
Τα συστήματα αλουμίνιου της ΕΤΕΜ προσέδωσαν μια ομοιόμορφη αισθητική χωρίς την αστική κτιριακή κόπωση. Δημιουργήθηκε ένας σύγχρονος χώρος γραφείων και αποθηκών με καινοτόμο, βιοκλιματικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Γυαλί, μέταλλο και αλουμίνιο, μια συγχορδία στοιχείων, προσφέρουν ανεμπόδιστη θέαση των χώρων όπου το φως ως αναπόσπαστο κομμάτι ενισχύει την αρμονική συνένωση με τον περιβάλλοντα χώρο, προσδίδοντας ισχυρή εταιρική ταυτότητα με το ξεχωριστό επαγγελματικό τοπίο. Τα συστήματα αλουμίνιου της ΕΤΕΜ σαν γνήσιοι εκφραστές του μοντέρνου, τονίζουν το ανεπιτήδευτα πομπώδες χαρακτήρα του κτιρίου. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν το Ε85 και το Ε45. Το Ε85, όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα προσόψεων που διατίθενται στην αγορά. Το ανοιγόμενο σύστημα θερμομόνωσης και υδατοστεγανότηας High End, E45, εφαρμόζεται στα πιο απαιτητικά έργα. Προσφέρεται και με ειδικές λύσεις αντιδιαρρηκτικής προστασίας επιπέδου RC2 και κρυφού φύλλου που προσδίδει την απαραίτητη αρμονία στην όψη των κτηρίων.