Η Ένωση Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Πειραιά, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 και ώρα 17.00 μ.μ., διοργανώνει ημερίδα με θέματα στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος  Λοϊζος» επί της οδού Θηβών 245 στη Νίκαια και προσκαλεί σε ανοικτή συζήτηση τα μέλη της, τις φίλες, τους φίλους και στελέχη εταιρειών του κλάδου.

Τα θέματα που θα αναδειχθούν κατά την ημερίδα είναι η  Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, η Κατάρτιση – Πιστοποίηση και η Εξοικονόμηση Ενέργειας στις επιχειρήσεις.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ενδιαφέροντα θέματα, να εκφράσουν απόψεις και να θέσουν ερωτήσεις σε ομιλήτριες και ομιλητές. Θα εξετάσουμε αν η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα αυξάνει την ελκυστικότητα του κλάδου για υποψήφιους νέους και νέες εργαζόμενες. Έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε λύσεις ως κλάδος στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και την άρνηση των νέων ανθρώπων να εισέλθουν στα τεχνικά επαγγέλματα;

Θα αναφερθούν θέματα που αφορούν την κατάρτιση και την πιστοποίηση των υφιστάμενων εργαζομένων το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς και τη δημιουργία Δημόσιων Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης. Επίσης θα γίνει αναφορά σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις.

Η συμμετοχή στην ημερίδα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για συζήτηση και κατάθεση διαφορετικών απόψεων προκειμένου να συνθέσουμε νέες προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τον κλάδο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει ελαφρύ δείπνο και η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΝΚΑΣ Πειραιά .