Πάντα στο πλευρό του κλάδου, η κορυφαία βιομηχανία Elvial στήριξε για ακόμα μια φορά το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ που, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στην πόλη του Αγρινίου από τις 27 έως τις 29 Μαΐου.

Η Elvial, ως διακεκριμένος χορηγός της διοργάνωσης, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα του κλάδου που έχουν προκύψει από τις διεθνείς συγκυρίες, θέλησε να εστιάσει στις ευκαιρίες και τις λύσεις που είναι διαθέσιμες για τους κατασκευαστές αλουμινίου.

Η πρόεδρος της εταιρείας, κα Τάνια Τζίκα, κατά την εισήγησή της, παρουσίασε όλες τις δυνατότητες του νέου Αναπτυξιακού Νόμου για τις επιχειρήσεις αλουμινίου, καθηλώνοντας το ακροατήριό της. Η κα Τζίκα εξήγησε αναλυτικά τους τρόπους που μπορεί ένας επαγγελματίας του κλάδου να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του νέου αναπτυξιακού νόμου, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης για την επιχείρησή του, ανεξαρτήτως μεγέθους και τζίρου. Μιλώντας για την Elvial η κα Τζίκα ανέφερε ότι ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 30 χρόνια ως μία πολύ μικρή επιχείρηση με μόλις 5 άτομα προσωπικό. Η αξιοποίηση τέτοιων προγραμμάτων, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος, υποστήριξε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος έχει νόημα μόνο όταν αυτό κουμπώνει με τους στόχους που οι ίδιοι έχετε θέσει. Στην ELVIAL έχουμε υλοποιήσει πολύ σοβαρές επενδύσεις τα ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια που το ύψος τους ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ και συνεχίσαμε να επενδύουμε ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης, γιατί είχαμε φροντίσει την χρηματοοικονομική θωράκιση της επιχείρησής μας και επιλέξαμε μια στρατηγική έντονης εξωστρέφειας. Έτσι, λοιπόν, από 130 άτομα προσωπικό που είχαμε το 2013 καταφέραμε σε λιγότερο από 10 χρόνια να απασχολούμε σήμερα 450 άτομα ενώ ο κύκλος εργασιών το 2021 έφτασε τα 116 εκατ. ευρώ.»