Στο Experience Centre, που αποτελεί ένα διεθνούς επιπέδου Κέντρο Επισκεπτών, χτυπάει η καρδιά του Ελληνικού και μαγνητίζει τους επισκέπτες.

H αστική ανάπλαση στο Ελληνικό αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο αναμενόμενο έργο στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα εν εξελίξει έργα πανευρωπαϊκά. Το Ellinikon Experience Centre είναι πλέον ανοιχτό στο κοινό και έχει εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγμή τους επισκέπτες.

Το Experience Centre βρίσκεται εντός του Experience Park και φιλοξενείται στο Υπόστεγο Γ’ της Πολεμικής Αεροπορίας. Το μεταλλικής κατασκευής υπόστεγο αποκαταστάθηκε ολικώς και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να το απολαύσει. Εντός του ξεχωριστού Κέντρου Επισκεπτών, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το παρελθόν του Ελληνικού, να περιηγηθεί εικονικά στο πάρκο και την παράκτια ζώνη και να δει με διαδραστικό τρόπο ποιο πρόκειται να είναι το μέλλον αυτής της μεγάλης αστικής ανάπλασης που πραγματοποιείται.

, Ellinikon Experience Centre: Τα συστήματα της ALUMIL στο εμβληματικό κτίριο, ktisma & aluminio

Η συμμετοχή της ALUMIL στο έργο συντελέστηκε μέσα από το σύστημα υαλοπετασμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης SMARTIA M7. Συγκεκριμένα, για το έργο σχεδιάστηκαν και αναλύθηκαν ειδικοί σύνδεσμοι αλουμινίου κολώνας-τραβέρσας, ώστε να είναι εφικτή η παραλαβή φορτίου υαλοπίνακα 700kg (οι διαστάσεις υαλοπίνακα 2.4 x 3.65) με τη μέθοδο πεπερασμένων στοιχείων.

Το προηγμένο σύστημα υαλοπετασμάτων της ALUMIL, που επιλέχθηκε στο εντυπωσιακό Experience Centre του Ελληνικού, συνέβαλε στην άκρως επιτυχημένη παράδοση του συγκεκριμένου κτιρίου στους πολίτες, προσφέροντας αυξημένα επίπεδα στατικότητας, ασφάλειας, ηχομόνωσης και λειτουργικότητας στην κατασκευή.