Η κλειδαριά TOPGEAR 5 EURO16 είναι μελετημένη για κάθε ανοιγόμενο στενό προφίλ αλουμινίου,  PVC και ξύλου, Euro groove 16 (16χιλ). Αποτελείται από την κεντρική κλειδαριά και 4 ράουλα – μανιτάρια για την καλύτερη ρύθμιση μέσα – έξω με τη βοήθεια του έκκεντρου (σωστό «βεντουζάρισμα» της πόρτας) και προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στην παραβίαση της πόρτας από λοστό. Έχει φινίρισμα χρωμίου.

Η δύναμη στα σημεία κλειδώματος μεγιστοποιείται μέσω του συστήματος χαλύβδινων γραναζιών και οδοντωτών κανόνων. Κλειδώνει με δύο πλήρεις περιστροφές στον κύλινδρο. Στην κεντρική κλειδαριά η άνω γλώσσα είναι ρυθμιζόμενη και μετατρέπεται εύκολα από δεξιά σε αριστερή. Η κάτω γλώσσα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και σε όγκο από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς (έξω 21,4 χιλ). Η ομαλή λειτουργία κατά το κλείδωμα καθιστά την κίνηση της κλειδαριάς αθόρυβη. Προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση, θερμομόνωση και «βεντουζάρισμα» της πόρτας.

Μετά από εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιλεχθεί τα πλέον κατάλληλα υλικά για όλα τα κρίσιμα εξαρτήματα και είναι ελεγμένη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σε 200.000 κύκλους λειτουργίας και αντοχής σε φορτία.

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κατασκευές ή για αντικατάσταση σε ήδη τοποθετημένο κούφωμα με κέντρα κλειδαριάς 85χιλ. και 92χιλ. Το ύψος της κλειδαριάς είναι 2,25m (με δυνατότητα προσαρμογής).

Την ασφάλεια κλειδώματος της TOPGEAR 5 – EURO 16 συμπληρώνουν τα χυτά αντικρίσματα που «κουμπώνουν» στο λούκι και τοποθετούνται εύκολα χωρίς ανοίγματα στο προφίλ.