Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 24η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της διαχρονικότητας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα ιστορικά Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ σε επιχειρηματίες που οδηγούν τους οργανισμούς τους σε εξαιρετική επίδοση βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία σημαντικών πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων αλλά και εκατοντάδων διακεκριμένων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2018 τιμήθηκαν οι:
• Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Θ. Νιτσιάκος ΑΕΒΕ. Βραβεύτηκαν οι Κωνσταντίνος Νιτσιάκος, αντιπρόεδρος και Ελένη Νιτσιάκου μέλος Δ.Σ., Εμπορική Διευθύντρια
• Βραβείο Επίδοσης Διεθνή Οικονομικό Στίβο. Cosmos Aluminium. Βραβεύτηκε ο Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθ. Σύμβουλος.
• Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Βραβεύτηκε ο κ. Πάνος Λασκαρίδης.
Οι βραβευθέντες αναδείχθηκαν μεταξύ εκατοντάδων εταιρειών με την υποστήριξη της εταιρείας συμβούλων KPMG.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΙΒΟ
Θεόδωρος Καντώνιας, Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOS ALUMINIUM
Ο κ. Καντώνιας κατά την παραλαβή του βραβείου ευχαρίστησε την επιτροπή για την επιλογή τους και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά τιμητικό να βραβεύεσαι από ανθρώπους που γνωρίζουν και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και τα ίδια προβλήματα στην αγορά ενώ παράλληλα αφιέρωσε το βραβείο αυτό στο προσωπικό της εταιρίας για την αφοσίωση και την σκληρή δουλειά, στους συνεργάτες της επιχείρησης για την μακροχρόνια υποστήριξη αλλά και στην οικογένειά του για την υπομονή και συμπαράσταση.
Η COSMOS ALUMINIUM ιδρύθηκε το 2006 από τον Ξενοφώντα Καντώνια και τους γιούς του Γιάννη και Θοδωρή και ξεκίνησε την λειτουργία της στην μεταποίηση μετάλλων και συγκεκριμένα στην διέλαση αλουμινίου το 2008.
Σήμερα κατατάσσεται στις πιο άρτιες τεχνολογικά εταιρίες στην Ευρώπη στον κλάδο της καταφέρνοντας να συνάψει συνεργασία με σχεδόν όλους τους διανομείς μετάλλων στην Ευρώπη. Παράλληλα τα προϊόντα της COSMOS είχαν εφαρμογή στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων προφίλ αλουμινίου όπως π.χ. αυτοκινητοβιομηχανία, ναυπηγική, κατασκευές, μηχανολογικός εξοπλισμός και αυτοματισμοί, μεταφορές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εφαρμογές καθώς και λύσεων διακόσμησης.
Οι πωλήσεις της το 2017 ήταν σχεδόν €80 εκ. από τα οποία το 90% προέρχεται από εξαγωγές ενώ για το 2018 προβλέπεται να ξεπεράσουν τα €105 εκ. Οι νέες επενδύσεις θα προσφέρουν 60% επιπλέον προϊόν προς εκμετάλλευση.