ALUMINCO: Mbweni House

Η γοητεία ενός συστήματος αλουμινίου Aluminco έγκειται στον καθαρό, λιτό σχεδιασμό του, αλλά και στη πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

Tο έργο βρίσκεται σε μια πρώην στρατιωτική ζώνη στη Βόρεια Ακτή του Νταρ Ες Σαλάμ, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Η περιοχή έχει αναπτυχθεί εκ νέου ως μια πολυτελή οικιστική γειτονιά στην οποία, σύμφωνα με τη μόδα της Τανζανίας του 21ου αιώνα, ακολουθούν πολλοί δυτικοί αρχιτεκτονικοί τυπολογίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μονότονη περιοχή χαμηλής πυκνότητας χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το σπίτι Mbweni, από την άλλη πλευρά, ξεχωρίζει από αυτό το δυτικοποιημένο περίβλημα αντιγραφής, προκαλώντας λιτότητα σε έναν μικρό, αλλά ξεχωριστό όγκο κτιρίου. Το έργο ανταποκρίνεται επίσης στο συγκεκριμένο κλιματολογικό και πολιτιστικό του περιβάλλον μέσω του αυταρχικού και του τοπικού σχεδιασμού του. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί ως διαμήκη κουτί μέσα σε ένα κουτί και βρίσκεται διαγώνια σε μια πλατφόρμα για να εξασφαλίσει μια μακρά θέα. Είναι ένα πλήρες διπλό σχήμα με διπλές όψεις και μια ανεστραμμένη οροφή πάνω από μια επίπεδη οροφή.

, ALUMINCO: Mbweni House, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Το εσωτερικό κουτί του κτιρίου παραμένει ορθογώνιο, ενώ το εξωτερικό στρώμα προεξέχει από τις δύο πλευρές προς τον κήπο, καθιστώντας έτσι έναν σταυρό. Χρησιμοποιώντας διπλό δέρμα, το σπίτι προστατεύεται από τον άμεσο ήλιο, αλλά ο εξωτερικός τοίχος είναι επίσης διαπερατός και επιτρέπει μια χαλαρή ποιότητα φωτός και ελκυστικό μοτίβο φωτός καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ανεστραμμένη οροφή συλλέγει το νερό της βροχής σε μια μεγάλη δεξαμενή για οικιακή χρήση και ένα πάρκο ηλιακών συλλεκτών στην οροφή παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό.

Το πράσινο δημιουργεί το συνολικό σκηνικό του κτιρίου και εξασφαλίζεται ένα βέλτιστο μικροκλίμα καθώς ο σκληρός εξωραϊσμός ελαχιστοποιείται και η στρατηγική βλάστηση λειτουργεί ως σύστημα σκίασης και φιλτραρίσματος. Συνολικά, αυτό οδηγεί σε μια βιώσιμη και ανθεκτική σύνθεση. Εκτός από την ιδιόμορφη προσέγγιση του Colonial Planters’s house, ο σχεδιασμός επαναπροσδιορίζει επίσης στοιχεία της παραδοσιακής τυπολογίας του Coastal Swahili House. Οι βεράντες, τα loggias, τα μπαλκόνια και οι γκαλερί που αποτελούν μέρος της διπλής πρόσοψης δημιουργούν έναν ενδιάμεσο κόσμο μεταξύ του κήπου και του εσωτερικού. Επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου, επισημαίνοντας την περίπλοκη και πλούσια κατάσταση κατωφλίου που υπάρχει στην τοπική αρχιτεκτονική και υποστηρίζει τον τρόπο ζωής των Σουαχίλι.

, ALUMINCO: Mbweni House, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Για το λόγο αυτό, οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονται στο ισόγειο, ενώ οι ιδιωτικοί χώροι διανέμονται και χωρίζονται στον δεύτερο όροφο. Συνολικά, το παραδοσιακό παραθαλάσσιο σπίτι Swahili και το παραδοσιακό σπίτι Colonial Planters ‘ θα μπορούσε να ήταν η έμπνευση για αυτό το έργο και ως αποτέλεσμα αυτού προφέρει ένα σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στο κλίμα, όπου η μετάφραση αυτών των παλαιών στυλ αρχιτεκτονικής γίνεται με σύγχρονο τρόπο παρέχοντας την άνεση και το κύρος του 21ου αιώνα.

By |2021-09-09T10:46:40+03:009 Σεπτεμβρίου, 2021|ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ|0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 10 =

Go to Top