Η ALUMINCO υπερήφανος χορηγός των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής, στήριξε ουσιαστικά και με αίσθημα ευθύνης το θεσμό με στόχο να ανταποκριθεί επιτυχώς στη νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία.

Ισχυρή απάντηση στο κάλεσμα της αρχιτεκτονικής κοινότητας έδωσε η ALUMINCO υποστηρίζοντας χορηγικά και με έντονο εταιρικό μήνυμα “A planet to love” τα βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής σε αυτήν τη δύσκολη χρονική συγκυρία.

Αυτό το νέο μήνυμα σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη πράσινη αποστολή της εταιρείας να κάνει ότι περνάει από το χέρι της, για ένα καλύτερο αύριο του πλανήτη. Η νέα φιλοσοφία έχει περάσει και στην σχεδίαση με τα νέα προϊόντα της εταιρείας να αντλούν έμπνευση από την καινοτομία, την τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα και τα μοναδικά “πράσινα” χαρακτηριστικά.

Τα ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020’ παρουσίασε ο ανεξάρτητος φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa την Τρίτη 14 Ιουλίου στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη.

Η αλλαγή της ονομασίας από ‘Βραβεία ΔΟΜΕΣ’ σε ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής’, συμπίπτει χρονικά με την ενδέκατη έκδοση αυτού του προγράμματος καταγραφής, ενθάρρυνσης και προώθησης του έργου των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα από αρχιτέκτονες ανεξαρτήτως προελεύσεως.

Στα ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020’ κατατέθηκαν συνολικά 191 συμμετοχές από 146 αρχιτεκτονικά γραφεία, και απονεμήθηκαν διακρίσεις για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο, το καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα, την καλύτερη μελέτη και το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο.

Επιπλέον για τρίτη συνεχή χρονιά, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη, στα οποία κριτές ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στα ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020′.

Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε και ο τόμος ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020’, μια νέα παραγωγή του DOMa, στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές των φετινών φιναλίστ.

Η ALUMINCO, μέσα από αυτές τις ενέργειες αποδεικνύει εμπράκτως την υποστήριξη, αναγνώριση και επιβράβευση αρχιτεκτονικών γεγονότων που αναβαθμίζουν και προωθούν το έργο της αρχιτεκτονικής κοινότητας στην Ελλάδα και διεθνώς.