ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό

Η ALUMINCO δεν βάζει όρια στο σχεδιασμό. Επαναπροσδιορίζει συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας, την ουσία του design και την έννοια της βιωσιμότητας.

Τα τελευταία χρόνια η δυναμική διέλαση παρέχει ειδικά σχεδιασμένα συστήματα προσόψεων για αεροδρόμια, πύργους, γήπεδα, και γενικότερα κτίρια απαιτητικών προδιαγραφών, κατακτώντας πρωτιές και τίτλους σε διεθνείς και εγχώριους θεσμούς.

Σήμερα, η μοντέρνα, βιώσιμη αρχιτεκτονική υπερβαίνει κατά πολύ τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Η πιο λεπτή εμφάνιση, ο σχεδιασμός υψηλότερης ποιότητας και η τέλεια ενσωμάτωση λειτουργικών στοιχείων μαζί με τις βέλτιστες επιδόσεις αποτελούν ουσιώδη χαρακτηριστικά των σύγχρονων συστημάτων πρόσοψης αλουμινίου.

Η ALUMINCO πληροί αυτές τις υψηλές απαιτήσεις με νέα ολοκληρωμένα συστήματα για προσόψεις αλουμινίου που εφαρμόζονται σε σύνθετα έργα ακραίων απαιτήσεων και προδιαγραφών ενώ δεσμεύεται σε συνεχή έρευνα και ανάπτυξη tailor-made λύσεων υψηλής αισθητικής αξίας και απεριόριστων δυνατοτήτων.

ALUMINCO SKG 120: Επαναπροσδιορίζει τον δείκτη ηχομείωσης

, ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, Κτίσμα & ΑλουμίνιοΟ σχεδιασμός της πρόσοψης ενός σύγχρονου αεροδρομίου είναι ταυτόχρονα τέχνη και επιστήμη, καθώς απαιτεί απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους σύγχρονους περιορισμούς ασφάλειας και στη δημιουργική φαντασία που χρειάζεται ένα απαιτητικό και θεαματικό έργο.

Το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πρόσοψης ALUMINCO SKG120 έντυσε το νέο τερματικό σταθμό του Αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο έργο στο επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece για 14 από τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, και κατέκτησε τον Χρυσό Τίτλο, απογειώνοντας το θεσμό των Aluminium in Architecture Awards!

Η εξωτερική όψη που «μαγνητίζει» τα βλέμματα είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δημιούργημα του αρχιτεκτονικού γραφείου Bobotis+ Bobotis Architects, γνωστό για τις ιδιαίτερα «δυναμικές» φόρμες, βασικός στόχος του οποίου ήταν η δημιουργία ενός συγκροτήματος με ισχυρή ταυτότητα, με βασικά σχεδιαστικά σημεία τα διαγώνια υαλοπετάσματα της όψης και οι πρισματικές μορφές των εξόδων επιβίβασης και των πεζογεφυρών.

Με τα συμβατικά υαλοπετάσματα να μην μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις του έργου, το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πρόσοψης ALUMINCO SKG120 συνεργάστηκε εξαιρετικά καλά με τον προτεινόμενο υαλοπίνακα μεγάλων διαστάσεων, πάχους και βάρους, απαντώντας εμφατικά στις προκλήσεις, σχεδιασμού και επιδόσεών, του έργου.

Ειδικότερα, η ομάδα μελέτης και σχεδιασμού ανέπτυξε μια πρωτοποριακή λύση, βασισμένη στην καινοτομία αιχμής και ευελιξία σχεδιασμού των συστημάτων πρόσοψης της εταιρείας, αντιμετωπίζοντας με εξαιρετική επιτυχία το όραμα των αρχιτεκτόνων για ρομβοειδή υαλοπετάσματα σε σχέση με τα συνηθισμένα υαλοπετάσματα που έχουν ορθοκανονιική διάταξη και κάθετη τοποθέτηση.

Επίσης, οι υψηλές-άνευ προηγουμένου- απαιτήσεις σε ηχομόνωση έως 53 dB, επιτεύχθηκαν στο μέγιστο, ώστε να συνάδουν με τις σύγχρονες προδιάγραφες των αεροδρομίων αλλά και να υπηρετούν τον βασικό στόχο του συνολικού πρότζεκτ της Fraport, που είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους επιβάτες.

Η ALUMINCO απάντησε εξίσου ικανοποιητικά και στην πρόκληση της εύκολης τοποθέτησης στον βέλτιστο χρόνο και χωρίς καθυστερήσεις, πάντα προς όφελος των επενδυτών του έργου.

Ταυτότητα
Το ALUMINCO SKG120 είναι μια ειδικά σχεδιασμένη λύση υαλοπετασμάτων της ALUMINCO, όπου ενσωματώνει μοναδικά ηχομονωτικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας ανθεκτικών κατασκευών υψηλής ακουστικής άνεσης.

Το σύστημα βασίζεται σε μεταλλικό σκελετό από χαλύβδινους κοιλοδοκούς 140x140x6 όπου τοποθετούνται θερμομονωτικά πλαίσια αλουμινίου υπό γωνία 45 μοίρες με συνολικό πλάτος όψης 120 mm.

Τα πλαίσια κατασκευάζονται από θερμομονωτικά προφίλ αλουμινίου ενώ τα υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης εξασφαλίζονται με την χρήση πολυαμιδίων πλάτους 20mm.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Πλαίσια αλουμινίου υπό γωνία 45 μοίρες
• ΜΕΘΟΔΟΣ ΣΤΕΡΕΩΣΗΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ : Πλάκα πίεσης και καπάκι
• ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ: Unitized
• ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ: 450 Kg
• ΤΥΠΟΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ: Πολυαμίδια 20 mm

Επιδόσεις
• ΘΕΡΜΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ UF: 2.02 W⁄(m²K)
• ΗΧΟΜΕΙΩΣΗ: 53 dB
• ΑΕΡΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ : CLASS AE
• ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ: CLASS R7
• ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΑΝΕΜΟΠΙΕΣΗ: Design Load ± 2.5 kN/m², Safety Load ± 3.75 kN/m²

EW50 Σύστημα Υαλοπετάσματος: Απεριόριστη ελευθερία & αναβαθμισμένη αισθητική που επιτρέπει τη μέγιστη διαφάνεια & λειτουργικότητα

, ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, Κτίσμα & ΑλουμίνιοΤα υαλοπετάσματα είναι κατασκευές υψηλού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούνται κυρίως σε επαγγελματικά κτίρια καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες επιφάνειες.

Για αυτή την προϊοντική κατηγορία, η ALUMINCO προφέρει το ολοκληρωμένο σύστημα EW50 όπου οι πολύ καλές μηχανικές ιδιότητες του, έχουν εξασφαλίσει σημαντικά και πολύπλοκα έργα.

Οι εργονομικές ιδιότητες του συστήματος χαρακτηρίζουν την μοναδικότητα και ευελιξία του ενώ προσφέρει εξαιρετική αισθητική και λειτουργικότητα αφού είναι σχεδιασμένο βάση των υψηλότερων αρχιτεκτονικών και μηχανικών απαιτήσεων.

Το EW50 περιλαμβάνει πληθώρα κατασκευαστικών λύσεων και συνεργάζεται απόλυτα με όλα τα συστήματα σκίασης.
Το σύστημα είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του Ινστιτούτου της Ιταλίας ISTEDIL.

, ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Το σύστημα διακρίνεται σε τρεις τύπους:
EW50 Standard
Η διαχρονική λύση του κλασικού υαλοπετάσματος για στιβαρές και απαιτητικές κατασκευές με εμφανείς κανάβους και πολλαπλές λύσεις σε διακοσμητικά καπάκια.

EW50 Structural
Η απόλυτη λύση για υαλοπετάσματα κάλυψης κτιρίων, η οποία αποκρύπτει την ενεργή συμμετοχή αλουμινίου από την εξωτερική του όψη.

EW50 Linear
Ο αρμονικός συνδυασμός των Standard & Structural κατασκευαστικών λύσεων δημιουργεί ένα γραμμικά αισθητικό αποτέλεσμα για λυτές αρχιτεκτονικές εφαρμογές.

EW50 SP Σύστημα Υαλοπετάσματος: Υψηλή ηχομονωτική απόδοση
, ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Το EW50 SP είναι ένα θερμομονωτικό σύστημα υαλοπετασμάτων της ALUMINCO το οποίο ενσωματώνει μοναδικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας τη δυνατότητα δημιουργίας ανθεκ- τικών κατασκευών υψηλής ακουστικής άνεσης.

Το σύστημα αποτελείται από κατακόρυφες και οριζόντιες διατομές, με εμφανές πλάτος κολώνας και τραβέρσας 50mm συγκράτηση υαλοπινάκων με διατομή-πλάκα πιέσεως και εξωτερικό ορατό διακοσμητικό καπάκι. Τα ενισχυμένα προφίλ, η γέμιση του πυρήνα με πετροβάμβακα, τα ειδικά μονωτικά υλικά και τα ελαστικά EPDM θωρακίζουν το σύστημα με επιπλέον στρώματα μόνωσης προσφέροντας τη μέγιστη θερμική και ακουστική μόνωση.

Το σύστημα προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης τριπλών υαλοπινάκων. Επιπλέον, η δυνατότητα ενσωμάτωσης πλαισίων ανοίγματος μπορεί να επιτευχθεί από τις σειρές θυρών και παραθύρων της Aluminco με λειτουργικότητα, ομοιογένεια και κατασκευαστική απλότητα.

Το σύστημα Aluminco EW50 SP είναι καλά εξοπλισμένο για να ανταποκρίνεται στις υψηλότερες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, ιδανικό για κατασκευές υαλοπετασμάτων σε κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, ξενοδοχεία κ.α.

, ALUMINCO: Πρωτοποριακή καινοτομία & εξατομίκευση που κάνει τη διαφορά από τον ανταγωνισμό, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Χαρακτηριστικά & Πλεονεκτήματα
• Εξαιρετική ηχομόνωση
• Βέλτιστη θερμομόνωση
• Υψηλός βαθμός λειτουργικότητας
• Λύσεις τριπλής ή διπλής υάλωσης
• Συνεργάσια με θύρες και παράθυρα των σειρών D75 / D90, W450 / W4750 της ALUMINCO

By |2021-07-08T12:54:38+03:008 Ιουλίου, 2021|ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ|0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =

Go to Top