Ως Μεγάλος Χορηγός και με την παρουσία του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Αργύρη Καρρά, υποστήριξε η ALUMINCO την εκδήλωση του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ, με τίτλο “Ποιοτικά Έργα στη Θεσσαλονίκη”, στις 3 Φεβρουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων, με ιδιαίτερη σημασία για τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Οι δημιουργοί – αρχιτέκτονες, μηχανικοί και υπεύθυνοι των εταιρειών που ανέλαβαν την υλοποίησή τους – ανέδειξαν τα σημαντικότερα τεχνικά στοιχεία των έργων τους. Η εκδήλωση οργανώθηκε σε 3 ενότητες ομιλιών, κατά τις οποίες παρουσιάστηκαν τα εξής έργα:
1. Επέκταση του αεροδρομίου “Μακεδονία”, από την τεχνική εταιρεία INTΡAKAT.
2. Αποκατάσταση και επανάχρηση του Μεγάρου Λόγγου, από την τεχνική εταιρεία REDEX Α.Ε. και την εταιρεία διαχείρισης έργου FOCAL.
3. Αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, από την τεχνική εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Το 1ο έργο που αφορά το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, αποτελεί ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στον τομέα των αερομεταφορών, με την αύξηση αεροπορικών δρομολογίων και επισκεψιμότητας της πόλης, όπως και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Οι αρχιτέκτονες Φάνης Μπομπότης και Λουκάς Μπομπότης ανέλυσαν την αρχιτεκτονική μελέτη, κύριο στόχο της οποίας αποτέλεσε η δημιουργία ενός συγκροτήματος με ισχυρή ταυτότητα, με βασικά σημεία αναφοράς τα διαγώνια υαλοπετάσματα της όψης από την εταιρεία ALUMINCO και τις πρισματικές μορφές των εξόδων επιβίβασης και των πεζογεφυρών.

To ειδικό σύστημα προσόψεων SKG120, που σχεδίασε η ALUMINCO, ήταν το μοναδικό σύστημα πρόσοψης που ξεκλείδωσε με απόλυτη επιτυχία τις αρχιτεκτονικές φιλοδοξίες του γραφείου Bobotis + Bobotis Architects ενώ ανταποκρίνεται στα σύγχρονα λειτουργικά στάνταρντς σχεδιασμού αεροδρομίων αλλά και στις απαιτητικές τεχνικές προδιαγραφές που έθεσαν εξ αρχής Fraport Greece και Intrakat.

Ο διευθυντής έργων της κατασκευαστικής εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Παναγιώτης Κορακίτης, τόνισε την υψηλή ποιότητα του νέου τέρμιναλ αλλά και τις τεχνικές απαιτήσεις του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2020.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν ο υφυπουργός εσωτερικών Θόδωρος Καράογλου, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων Πάρης Μπίλλιας και ο ιδρυτής του περιοδικού ΚΤΙΡΙΟ Πέτρος Παπαϊωάννου.

Η χορηγία της ALUMINCO στην ημερίδα εντάσσεται στους ευρύτερους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας για προβολή και προώθηση έργων υψίστης σημασίας και συμβολισμού που σηματοδοτούν την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα