Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021, η πρώτη εκδήλωση, που έλαβε χώρα με φυσική παρουσία από την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν συνολικά 204 συμμετοχές, οι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Από τις συνολικά 162 ομάδες συμμετεχόντων διακρίθηκαν 42 φιναλίστ.

Ο Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας απένειμε τις διακρίσεις για το “Καλύτερο Πρώτο Έργο Νέου Αρχιτέκτονα”, η Μπούκη Μπαμπάλου για την “Καλύτερη Μελέτη”, ο Κυριάκος Κυριακίδης για την “Καλύτερη Νέα Αρχιτεκτονική σε Υφιστάμενο Κτήριο”, και ο Ιωάννης Βικέλας για το “Καλύτερο Πραγματοποιημένο Εργο”.

H κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους:
• Roger Diener, “Diener & Diener”, Βasel, καθηγητής του ETH Zurich – Ελβετία
• Juan Herreros, “Estudio Herreros”, καθηγητής και πρόεδρος της Ανωτάτης Πολυτεχνικής Σχολής Αρχιτεκτονικής της Μαδρίτης – Ισπανία
• Vittorio Pizzigoni, “Baukuh”, Μιλάνο, αναπληρωτής καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γένοβας – Ιταλία

Επιπλέον, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Συναδέλφων για το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο και την καλύτερη μελέτη. Κριτές σε αυτά ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν στην διοργάνωση.

Την ημέρα της εκδήλωσης κυκλοφόρησε και ο τόμος “Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2021”, στον οποίο παρουσιάζονται τα έργα των φιναλίστ.

Η ALUMINCO χορηγός της διοργάνωσης μπόρεσε να καλωσορίσει με ασφάλεια τους επισκέπτες και συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Ιουλίου.

Στο επίκεντρο των φετινών βραβείων βρέθηκε η νέα Premium σειρά προϊόντων της ALUMINCO με το όνομα Skyline, μια νέα συλλογή συστημάτων αλουμινίου σε σύγχρονο, οικολογικό, λιτό σχεδιασμό με καθαρή minimal διαχρονική γραμμή και μοντέρνο αρχιτεκτονικό dna. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το Skyline concept, στο stand της ALUMINCO μαζί με άλλα εμβληματικά προϊόντα της εταιρίας.

#GreekArchitectureAwards 2021
#ΒραβείαΕλληνικήςΑρχιτεκτονικής 2021