Το Woodalux είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αλουμινίου και συνθετικής ξύλινης επίστρωσης, ένα καινοτόμο προϊόν υψηλής ποιότητας. Η εξωτερική στρώση αποτελείται από 20% πούδρα ξύλου και 70% πολυαιθυλένιο συν 10% από άλλα συστατικά σύμφωνα με τα πρότυπα “REACH”, αναμειγμένα όλα με μια ειδική συνταγή για να προσφέρουν φυσική εμφάνιση μακράς διάρκειας σε διάφορες κατασκευές.

Το Woodalux μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες εφαρμογές, αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί και ως βασικό δομικό υλικό και να προσφέρει ένα σύνολο από απεριόριστες εξατομικευμένες λύσεις, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
• πλέγματα και διάφορες διακοσμητικές κατασκευές, επιτοίχιες και κρεμαστές
• επενδύσεις κτιρίων και προσόψεις σκίασης
• περσίδες πέργκολας και περίφραξης για υπαίθριες κατασκεύες
• προσαρμοσμένες λύσεις και αρχιτεκτονικές εμπνεύσεις

ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Το Woodalux δεν απαιτεί συντήρηση και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στους παράγοντες αποσύνθεσης του ξύλου (σήψη, παράσιτα), όμοια και στις καιρικές συνθήκες.
Χαρακτηρίζεται από ενισχυμένη στιβαρότητα χάρη στον πυρήνα αλουμινίου, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων, χωρίς τον κίνδυνο παραμόρφωσης.
Σε σύγκριση με το αλουμίνιο, προσφέρει ένα πιο φυσικό και ζεστό αποτέλεσμα, και βελτιώνει επίσης τη θερμομόνωση και την ηχομόνωση της κατασκευής (π.χ. ο μείωση θορύβου από τις σταγόνες βροχής στο αλουμίνιο).

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ
Οριζόντιες και προβαλλόμενες περσίδες Woodalux τοποθετημένες μπροστά από γυάλινα κουφώματα, ώστε να παρέχουν σκίαση και εμφάνιση.

Αναβαθμίστε την αισθητική με φυσικό σχεδιασμό μακράς διάρκειας
Τα προφίλ Woodalux είναι κατάλληλα για κατασκευές επένδυσης κτιρίων και σκίασης, καθώς και για τη βελτίωση της αισθητικής και της ενεργειακής απόδοσης τους. Τοποθετημένα οριζόντια ή κατακόρυφα, δημιουργούν κομψές επίπεδες ή τρισδιάστατες περιμετρικές κατασκευές και χρησιμεύουν ως ένα εναλλακτικά πολύτιμο εργαλείο για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική.
Κατάλληλα για εξωτερική χρήση, καθώς χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή σε πολύ έντονες καιρικές συνθήκες. Οι βέργες Woodalux συνοδεύονται από ένα σύνολο προφίλ αλουμινίου και εξαρτημάτων για τη δημιουργία στιβαρών υποστηριγμάτων, ακόμα και όταν υπάρχει θερμοπρόσοψη κτιρίου.

Όλα τα προφίλ μπορούν να τοποθετηθούν κατακόρυφα και οριζόντια, προσφέροντας επενδύσεις τοιχοποιίας υψηλής και φυσικής αισθητικής.

ΛΟΙΠΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Εκτός από διακοσμητικές προσόψεις και κατασκευές σκίασης κτιρίων, το Woodalux προσφέρει όμορφες λύσεις με περσίδες για πέργκολες, περιφράξεις και άλλες κατασκευές.
Αυτές οι σανίδες σε ξύλινες αποχρώσεις παραμένουν ευθείες και σταθερές στο χρώμα παρά την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας τη μακροχρόνια αναβάθμιση των υπαίθριων χώρων.

ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ
Τοποθετημένες οριζόντια, κατακόρυφα ή σε γωνιακή θέση, οι περσίδες Woodalux δημιουργούν στιβαρές κατασκευές σκίασης με τον πιο κομψό και φυσικό τρόπο.
Συνδυάστε τις με την πέργκολα SMARTIA PG 120F Creta για έναν στιλάτο συνδυασμό χρωμάτων και υλικών.

ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ
Τοποθετημένες στις κολώνες εφαπτόμενα ή ένθετα, οι βέργες Woodalux επιτρέπουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις και αποστάσεις από κολώνα σε κολώνα. Ταυτόχρονα συνδυάζονται και με προφίλ αλουμινίου βαμμένα ηλεκτροστατικά για μεγιστοποίηση του αισθητικού αποτελέσματος.
Για παράδειγμα, η σειρά SMARTIA FC80 με το πλάγιο παραλληλόγραμμο 25χ90mm εφαπτομενικά, καθώς και πλήθος άλλων στάνταρ και προσαρμοσμένων τυπολογιών.

Προσαρμοσμένες λύσεις
Το Woodalux χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ευελιξίας και εξατομίκευσης, αυξάνοντας το πλήθος των διαθέσιμων λύσεων και ικανοποιώντας τις ανάγκες διαφόρων έργων. Τα προφίλ είναι διαθέσιμα σε στάνταρ και σε ειδικά μήκη και χρώματα, με βάση τη συμφωνημένη εμπορική πολιτική.
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η ευελιξία σχεδιασμού για την οποία η εταιρεία μας χαρακτηρίζεται επιτρέπει την ανάπτυξη κατά παραγγελία προφίλ για ποικίλους άλλους σκοπούς, εάν ζητηθεί.

Κατεργασία & εξαρτήματα
Η κατεργασία του Woodalux γίνεται όπως  και του αλουμινίου, το οποίο προσφέρει κατασκευαστική ευκολία και πολυπλοκότητα κατεργασίας. Παρέχονται και ειδικές τάπες με όμοια επιφάνεια και χρώμα.

Δοκιμές και πιστοποιήσεις
Έχει υλοποιηθεί ένα πλήθος ελέγχων και δοκιμών όσον αφορά τη σταθερότητα του χρώματος και την ανθεκτικότητα σε UV ακτινοβολία, την αποκόλληση υπό σκληρές συνθήκες, την αντοχή στην αλμύρα και σε παράγοντες αποσύνθεσης του ξύλου, τη συγκέντρωση σε βαρέα μέταλλα κ.λπ. σύμφωνα πάντα με τα σχετικά πρότυπα.
Σε συμμόρφωση με τον Κανονισμό (EC) 1907/2006 (REACH), έχουμε επιβεβαιώσει ότι καμία ένωση δεν συμπεριλαμβάνει φθαλικά ή φωσφορικά επιβραδυντικά φωτιάς.
Για τον πυρήνα αλουμινίου, η παραγωγή της ALUMIL είναι πλήρως πιστοποιημένη σύμφωνα με όλα τα πρότυπα ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης όπως το EN ISO9001:2015, ISO 14001:2015, κ.λπ.