Με μεγάλη χαρά, η ALUMIL συγχαίρει τους πρώτους 24 κατασκευαστές που πιστοποιήθηκαν από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ΑΜΚΕ ως «Τεχνίτες Κατασκευής Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου για Πόρτες – Παράθυρα – Εξώφυλλα», μετά από εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Architectural Aluminium Academy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα. Το εν λόγω Σχήμα Πιστοποίησης είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς αναγνωρίζεται επίσημα από το Ελληνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και συμβάλλει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου.

Αξίζει να τονιστεί ότι 19 από τους 24 κατασκευαστές που πιστοποιήθηκαν έχουν παρακολουθήσει τα προγράμματα «Προετοιμασία Πιστοποίησης Κατασκευαστών Αλουμινίου» και «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» της Architectural Aluminium Academy, του οργανισμού που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ALUMIL στοχεύοντας στην αναβάθμιση του κατασκευαστικού κλάδου μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση, κατάρτιση και υποστήριξη των επαγγελματιών του.  

 

Το πρόγραμμα «Προετοιμασία Πιστοποίησης Κατασκευαστών Αλουμινίου», ένα από τα πρώτα επιμορφωτικά προγράμματα στον κλάδο που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΣ, καλύπτει την ανάγκη των σύγχρονων κατασκευαστών να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις στον τομέα των δομικών κατασκευών αλουμινίου. Στα δύο χρόνια λειτουργίας της Architectural Aluminium Academy, έχουν υλοποιηθεί 13 κύκλοι σπουδών σε 9 πόλεις της Ελλάδας και έχουν εκπαιδευτεί 228 συνολικά κατασκευαστές.  

Το πρόγραμμα «Τεχνικός Κουφωμάτων Αλουμινίου» είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στον κλάδο, που αποσκοπεί στη δημιουργία της επόμενης γενιάς κατασκευαστών, οι οποίοι διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, η Architectural Aluminium Academy έχει εκπαιδεύσει 67 νεοεισερχόμενους στον κλάδο, δημιουργώντας τη «μαγιά» για τους επαγγελματίες του αύριο.

Η πιστοποίηση των 24 κατασκευαστών από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου και η ALUMIL χαίρεται ιδιαίτερα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει προς αυτή την ελπιδοφόρα κατεύθυνση.