Πρόσφατα, η ALUMIL διακρίθηκε για άλλη μία φορά, επιβεβαιώνοντας τον καινοτόμο χαρακτήρα της και την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει στην «πράσινη» δόμηση, καθώς το σύστημα αλουμινίου SUPREME S91 (έκδοση Hi) πιστοποιήθηκε με τον καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης διεθνώς για την κλιματική ζώνη «Cool temperate» από το «Passive house Institute». Ο δείκτης Uw του συστήματος ορίστηκε σε 0,71 W/m2K, τοποθετώντας την ALUMIL στην πρώτη θέση παγκοσμίως και με διαφορά από τον ανταγωνισμό όσον αφορά τα συστήματα αλουμινίου.

, ALUMIL SUPREME S91: Παγκόσμιο ρεκόρ θερμομόνωσης με Uw = 0,71 W/m2K !, Κτίσμα & Αλουμίνιο
Η διάκριση αυτή είναι τιμητική όχι μόνο για την ALUMIL ως εταιρεία, αλλά και για το γεγονός πως μια ελληνική πολυεθνική στέκεται επάξια απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους στο εξωτερικό.

, ALUMIL SUPREME S91: Παγκόσμιο ρεκόρ θερμομόνωσης με Uw = 0,71 W/m2K !, Κτίσμα & Αλουμίνιο
Τα παθητικά κτίρια, δηλαδή κτίρια με ενεργειακή αυτονομία και οικολογικές λειτουργίες, είναι το μέλλον στον τομέα των κατασκευών και η ALUMIL βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. H ALUMIL εδώ και μια δεκαετία αναπτύσσει συστήματα για παθητικά κτίρια, με κύριο μέλημα την αειφόρο ανάπτυξη και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, έχοντας ήδη διακριθεί από την ανάληψη απαιτητικών διεθνών έργων πράσινης δόμησης, όπως αυτό των γραφείων της Google στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, αποτέλεσε και την πρώτη ελληνική εταιρεία που πιστοποίησε σύστημα αλουμινίου για παθητικά κτίρια (SUPREME S91).

Στην ALUMIL δεν υπάρχει όριο στην εξέλιξη της τεχνογνωσίας της. Πρωτιές όπως αυτή, δίνουν το έναυσμα να συνεχίσει η εταιρεία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές της, για ανάπτυξη προϊόντων που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.