Οι αρχιτεκτονικές εκδηλώσεις με τίτλο «Material Matters» που διοργανώνει το δημοφιλές αρχιτεκτονικό περιοδικό «ek» σκοπό έχουν να αναδείξουν τη σημασία των υλικών στην αρχιτεκτονική, μέσα από εισηγήσεις αρχιτεκτόνων που παρουσιάζουν πρωτότυπες χρήσεις τους μέσα από το έργο τους.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η αρχιτεκτονική εκδήλωση «Material Matters vol.2: Aluminium» με επίκεντρο το αλουμίνιο, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η εκδήλωση ήταν «sold out» σηματοδοτώντας την επανέναρξη των αρχιτεκτονικών εκδηλώσεων με φυσική παρουσία ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου εκδηλώσεις και συνέδρια πραγματοποιούνταν μόνο διαδικτυακά. Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την Αριάδνη Βοζάνη, Καθηγήτρια ΕΜΠ και Διευθύντρια Σύνταξης του ek magazine καθώς και τον Σταύρο Μαρτίνο, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού.

Κατά τη διάρκεια του Material Matters vol.2 μέσα από τις ομιλίες καταξιωμένων αρχιτεκτόνων τονίστηκε η σημασία του αλουμινίου – ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς κλάδους της Ελλάδας – και των δημιουργικών συνεργειών που αναπτύσσει με Έλληνες και Ελληνίδες αρχιτέκτονες, σε έργα που καλύπτουν πολλές και διαφορετικές κλίμακες και τυπολογίες.

H ALUMIL, ως αποκλειστικός Χρυσός Χορηγός, υποστήριξε την επιτυχή διοργάνωση της συγκεκριμένης αρχιτεκτονικής εκδήλωσης. Κατά την ομιλία που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος της εταιρείας κα. Ιωάννα Ράλλη, Architect Consultant Executive, έγινε λόγος για την προτεραιότητα που δίνει η ALUMIL στη βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στο «πράσινο» αλουμίνιο. Επιπλέον, μεταξύ άλλων η κα. Ράλλη έκανε αναφορά στο πολύ μεγάλο εύρος των κατασκευαστικών δυνατοτήτων που παρέχουν τα συστήματα της εταιρείας, με πληθώρα εφαρμογών σε έργα μεγάλης και μικρής κλίμακας σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, στο πλαίσιο της παρουσίασης έργων με εφαρμογές συστημάτων αλουμινίου, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους καταξιωμένους ομιλητές – αρχιτέκτονες αναφέρθηκαν στην ALUMIL και τις προηγμένες λύσεις που παρείχε η εταιρεία κατά την επιτυχή υλοποίηση των έργων τους.

Υπηρετώντας εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες το αλουμίνιο κι ό,τι αυτό πρεσβεύει για την ανάπτυξη και την ευημερία της ανθρωπότητας, μόνιμος στόχος της ALUMIL είναι η προσφορά καινοτόμων προϊόντων που αναβαθμίζουν τα κτίρια και συντελούν αποτελεσματικά στην υλοποίηση του οράματος κάθε αρχιτέκτονα, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την αειφορία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.