Στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO – World Intellectual Property Organization) στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο, η ALUMIL προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας με μεγάλο αριθμό διεθνών ευρεσιτεχνιών. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης του Ομίλου ALUMIL, κ. Δομαζινάκης, παρουσίασε δυο πρόσφατα χαρακτηριστικά παραδείγματα ενεργοποίησης της διεθνούς κατοχύρωσης και προστασίας των καινοτόμων λύσεων της μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Ο κ. Δομαζινάκης αναφέρθηκε στη διεθνή κατοχύρωση της λαβής του νέου minimal συρόμενου SMARTIA M630 PHOS, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και σε επίπεδο μηχανισμού. Η συγκεκριμένη λαβή αποτελεί μία μοναδική λύση που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την εξαιρετική λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στη διεθνή ευρεσιτεχνία του μηχανισμού κίνησης των περσίδων στις νέες υπερσύγχρονες Βιοκλιματικές Πέργκολες της ALUMIL, SMARTIA PG160 & PG120. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός επιτρέπει στις περσίδες να κινούνται γρήγορα και αθόρυβα κατά τη ρύθμισή τους στην επιθυμητή γωνία σκίασης, μία εξαιρετική καινοτομία που έχει ήδη κερδίσει την αναγνώριση των  διεθνών αγορών.

Η ALUMIL δραστηριοποιείται σε πάνω από 60 χώρες και πάνω από το 80% του κύκλου εργασιών της πραγματοποιείται στο εξωτερικό, γεγονός που σημαίνει ότι έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί και να δώσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους πελάτες της, αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, κατοχυρώνοντας διεθνώς όλες τις καινοτόμες λύσεις που αναπτύσσει το προηγμένο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του Ομίλου, το οποίο βρίσκεται πάντα στην αιχμή του δόρατος των τεχνολογικών εξελίξεων. Μία διεθνής κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, εκτός του ότι προσφέρει προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό (από αντιγραφές και απομιμήσεις), ουσιαστικά «πιστοποιεί» την καινοτομία, αποδεικνύοντας επίσημα τη μοναδικότητά της.