Για εμάς στην ALUMIL, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια επιμέρους ενότητα του ετήσιου προγραμματισμού μας, αλλά αντίθετα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας για την επόμενη δεκαετία.

Πάνω από 30 χρόνια καινοτομούμε με προϊόντα που ξεχωρίζουν στην παγκόσμια αγορά. Τα κορυφαίας ποιότητας αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που παράγουμε είναι αποτέλεσμα όχι μόνο τεχνολογικής υπεροχής, αλλά και του κυκλικού μοντέλου παραγωγής μας, που λειτουργεί σε συνάρτηση με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του αειφόρου επιχειρηματικού σχεδιασμού μας.

Στα πλαίσια την ενίσχυσης των δραστηριοτήτων μας με παραγωγικές διαδικασίες που συνεισφέρουν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, προχωρήσαμε σε επένδυση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Ο διαχωρισμός του σκραπ γίνεται πλέον μηχανικά, μαγνητικά και με τη χρήση ακτινών Χ. Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις τριών μηνών, μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε σε βάθος 3ετίας κατά 40% το πράσινο αλουμίνιο το οποίο παράγουμε, με σκοπό να αποτελέσει το 70% της συνολικής πρώτης ύλης που εισέρχεται στην παραγωγή.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα για την εταιρεία μας είναι να δρούμε και να αναπτυσσόμαστε μέσα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής ευημερίας. Η προστασία της φύσης αποτελεί προϋπόθεση για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και στην ALUMIL, συναισθανόμενοι το χρέος μας απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για ένα πράσινο μέλλον, με καλύτερες συνθήκες ζωής για όλους.