Για 9η συνεχόμενη χρονιά η ημερίδα για το interior design & την αρχιτεκτονική ΕΣΩ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο μεγάλο αμφιθέατρο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου συναντήθηκαν οι σημαντικότεροι δημιουργοί από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, την Αθήνα, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.

Η Alumil συμμετείχε ως χρυσός χορηγός στην εκδήλωση, σε ένα γεγονός που δεν αποτελεί απλά τόπο συγκέντρωσης και δικτύωσης των προσκεκλημένων, αλλά ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους του Αρχιτεκτονικού κλάδου, του Design και των Τεχνών. Πυλώνας του συνεδρίου αποτέλεσε αφενός η ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων της αρχιτεκτονικής τα οποία εγείρονται στη σύγχρονη εποχή, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η αρχιτεκτονική πρακτική συνδέεται με το design.

Η πλούσια θεματική ποικιλία της ΕΣΩ κάλυψε καίριες ενότητες όπως το computational design, η ταυτότητα του τόπου, η δημιουργία της εμπειρίας, αρχιτεκτονική του κρασιού, η αρχιτεκτονική και η πόλη, σχεδιασμός κατοικιών και ξενοδοχείων, φιλοξενία, αλλά και έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας. Επίσης, η συγκεκριμένη θεματολογία της ημερίδας κατέστησε σαφές ότι είναι πλέον αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών προς την υλοποίηση δημιουργικών έργων, η οποία μάλιστα θα επέλθει ως ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας και σύμπραξης ανάμεσα στις επιστήμες και την τέχνη.

Το σύνολο των εισηγητών της ΕΣΩ, που αποτέλεσαν επιφανή άτομα του αρχιτεκτονικού κλάδου και όχι μόνο, κατάφερε μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και ποικίλες θεματικές ενότητες όλων των ειδικοτήτων να αναλύσει ετερογενή ζητήματα που απασχολούν την αρχιτεκτονική και το design. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκαλύφθηκαν νέες οπτικές και προβληματισμοί στην πολυδιάστατη φύση των υπό διαπραγμάτευση θεμάτων.