Η συμμετοχή σε έναν αγώνα δρόμου ή μαραθώνιο απαιτεί θέληση, επιμονή και αληθινή αγάπη για την άθληση. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων και δεν γνωρίζουν περιορισμούς. Η εθελοντική ομάδα “Δρομείς Ελπίδας” αποδεικνύει στην πράξη πως η πρόσβαση παιδιών με αναπηρίες, σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες, είναι ένα στοίχημα που μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.
Οι “Δρομείς Ελπίδας” είναι ένας σύλλογος με μέλη του ερασιτέχνες – λάτρεις της φυσικής άσκησης, οι οποίοι τρέχουν υποστηρικτικά σε αγώνες δρόμου, συνοδεύοντας παιδιά με ειδικές δεξιότητες που παίρνουν μέρος σε αυτούς. Η ομάδα που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2019, αριθμεί ήδη 150 μέλη και έχει συμμετάσχει σε μια πληθώρα δρομικών εκδηλώσεων, δίνοντας το παρών σε διάφορες πόλεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού (Παρίσι), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και την κλασική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων.

Η ALUMIL, αναγνωρίζοντας το εντυπωσιακό κοινωνικό έργο που επιτελείται, αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες του συλλόγου για περαιτέρω διεύρυνση των δράσεών του. Έτσι, προχώρησε σε δωρεά για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού (προστατευτικά κράνη, banners) που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών και των δρομέων συνοδών τους και θα συμβάλει στην αρτιότερη και ασφαλέστερη από όλες τις απόψεις παρουσία τους.

Η ALUMIL εδώ και 30 χρόνια γνωρίζει καλά από αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Ωστόσο, ο σπουδαιότερος αγώνας από όλους, είναι αυτός της ζωής. Οι ενέργειες του συλλόγου των “Δρομέων Ελπίδας”, για την ευρεία αποδοχή των ΑμεΑ σε αθλητικές δραστηριότητες, εμπνέουν και κινητοποιούν την εταιρεία. Θα είναι πάντα αρωγοί σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την ισότητα ευκαιριών και την προσβασιμότητα για όλες τις ομάδες συνανθρώπων τους.