Η ALUMIL προσφέρει µία ολοκληρωµένη ποικιλία από ρυθµιζόµενες και σταθερές πέργκολες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σύµφωνα µε το όραµα της εταιρείας για εξαιρετικές αρχιτεκτονικές λύσεις, υψηλής ποιότητας και προηγµένης τεχνολογίας.

ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ
SMARTIA Bioclimatic Pergolas
Κινητές – βιοκλιµατικές πέργκολες για εξαιρετικά άνετους εξωτερικούς χώρους
Η ALUMIL διαθέτει µια εντυπωσιακή γκάµα από βιοκλιµατικές πέργκολες µε κινητές περσίδες, πλήρως αυτοµατοποιηµένες, για τη µετατροπή ενός ανοιχτού χώρου σε µία µοναδική εµπειρία άνετης διαβίωσης. Οι περιστρεφόµενες περσίδες δηµιουργούν µια πολύ στιβαρή και ηλεκτρικά ρυθµιζόµενη επιφάνεια (0-135°) για ελεγχόµενη ηλιοφάνεια, φωτεινότητα και ροή αέρα, καθώς και αποτελεσµατική προστασία από τη βροχή και τις άλλες καιρικές συνθήκες
Οι πέργκολες ενσωµατώνουν γυάλινα συρόµενα φύλλα, κάθετα ρολά σκίασης, κρεµαστά παντζούρια, συσκευές φωτισµού LED και θέρµανσης, και συστήµατα αυτοµατισµών τελευταίας τεχνολογίας για την υλοποίηση των προσωπικών σας αναγκών. Είναι ιδανικές για αυτοστηριζόµενες, επιτοίχιες και πολλαπλές κατασκευές σε σύγχρονες κατοικίες, αυλές και κήπους, καθώς και σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταράτσες και πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους.

Απεριόριστες και ευέλικτες λύσεις οι οποίες αντεπεξέρχονται σε κάθε πολυπλοκότητα κατασκευής
Aισθητική και Σχεδιασµός
Κορυφαία αξιοπιστία και λειτουργικότητα σε συνδυασµό µε υψηλή αισθητική, για την επίτευξη απεριόριστης άνεσης και συνθηκών διαβίωσης. Καθαρές γραµµές µε µη εµφανή σηµεία σύνδεσης και εντελώς κρυφό µηχανισµό.
Υψηλών προδιαγραφών λύσεις σκίασης, οι οποίες αναβαθµίζουν το περιβάλλον σας

Αθόρυβος µηχανισµός περιστροφής
Οι βιοκλιµατικές πέργκολες λειτουργούν µε ένα ιδιαίτερο και εντελώς κρυφό σύστηµα περιστροφής, ενσωµατωµένο µέσα σε µία από τις περσίδες, το οποίο προσφέρει εξαιρετική αξιοπιστία και χαρακτηρίζεται από άψογη και αθόρυβη λειτουργία.

Στιβαρότητα και πολύ µεγάλες διαστάσεις
Τα συστήµατα πέργκολας χαρακτηρίζονται από εξαιρετική αντοχή και καλύπτουν πολύ µεγάλες επιφάνειες, έως και 50 m2 µε µόνο τέσσερις (4) κολόνες. Ταυτόχρονα, αντέχουν σε πολύ ισχυρούς ανέµους και υψηλές χιονοπτώσεις, µέχρι 300 Kg/m2 ή 2,0 m ύψος.
PG120P Mykonos έως 6,2 x 4,5 m
PG160P Santorini έως 7,5 x 7,5 m

Ευρύτατη ποικιλία λύσεων
Το σύστηµα προσφέρει πολλές επιλογές κατασκευής, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και πολυπλοκότητα.
• Αυτοστηριζόµενη και επιτοίχια.
• Μονές, διπλές, γωνιακές και πολύπλοκες κατασκευές.
• Με επιπρόσθετα στοιχεία, όπως συρόµενα συστήµατα και ρολά σκίασης.

Σύστηµα στεγανοποίησης και απορροής υδάτων
Βασική παράµετρος και επιτυχία του σχεδιασµού είναι η ολοκληρωµένη προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις.
• Αποτελεσµατική στεγανοποίηση κατά µήκος ολόκληρης της διαδροµής των όµβριων υδάτων, από την οροφή µέχρι  τη βάση της κολόνας.
• Οι µεγάλες διαστάσεις του περιµετρικού νεροσυλλέκτη και των υπόλοιπων διατοµών από τις οποίες περνά το νερό, αποτρέπουν την πιθανότητα υπερχείλισης, ακόµη και σε σφοδρή βροχή.
• Χωρίς τοποθέτηση σιλικόνης, γεγονός το οποίο εγγυάται µακρύτερη διάρκεια.

Ευκολία τοποθέτησης
Ο ιδιαίτερος σχεδιασµός, µε αρθρωτά προφίλ και ειδικούς συνδέσµους, εγγυάται απίστευτα γρήγορη εγκατάσταση.
Μια κατασκευή µπορεί να πραγµατοποιηθεί σε σύντοµο χρονικό διάστηµα, εξοικονοµώντας χρόνο και κόστος, χωρίς κάποιον συµβιβασµό στη συνολική απόδοση

SMARTIA PG160P Santorini
Μεγάλοι χώροι µεταµορφώνονται σε λειτουργικές οάσεις χαλάρωσης
Το µοντέλο SANTORINI προσφέρει και τη δυνατότητα κατασκευών µεγάλων διαστάσεων, έως 7,5 x 7,5 m, καθιστώντας το πραγµατικά µοναδικό.
• Στην περίπτωση κατοικιών, τµήµα αυλής 50 m2 µπορεί να µεταµορφωθεί σε ξεχωριστό χώρο µε ελεγχόµενη σκίαση και αερισµό.
• Σε επίπεδο ξενοδοχείων, εστιατορίων και εµπορικών χώρων, πολλαπλές κατασκευές δύνανται να καλύψουν αποτελεσµατικά πολύ µεγάλες επιφάνειες µε λιγότερες κολόνες, επιτρέποντας, για παράδειγµα, µεγαλύτερο αριθµό τραπεζιών από κάτω.

SMARTIA PG120P
Αθόρυβη λειτουργία για απόλυτη ηρεµία
Το µοντέλο MYKONOS είναι κάτι περισσότερο από µια κλασική επιλογή για ελεγχόµενη σκίαση και προστασία από βροχή. Εκτός από την εξαιρετική λειτουργία του, το µοντέλο χαρακτηρίζεται από απόλυτα minimal αισθητική και κορυφαία στιβαρότητα, προσφέροντας πολύ κοµψές και µεγάλες κατασκευές, έως 6,2 x 4,5 ή 6,5 x 4,2 m στην αυτοστηριζόµενή του έκδοση.
Ταυτόχρονα, η σειρά υιοθετεί πλήρως τη βιοκλιµατική λογική, µετατρέποντας έναν απλό υπαίθριο χώρο σε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον. Ιδιαίτερα στην περίπτωση διχρωµίας, προσφέρεται ένα ελκυστικό αποτέλεσµα.

Πλήρης εξοπλισμός, για κάθε ανάγκη
Ρολά κάθετης σκίασης
Χάρη στην τεχνολογία προέντασης το σύστηµα σκίασης εµφανίζει υψηλή αντοχή και µπορεί να καλύψει µεγάλα ανοίγµατα χωρίς ενδιάµεση στήριξη. Τα µέρη του ρολού δεν είναι εµφανή το οποίο ακολουθεί τον συνολικό minimal σχεδιασµό.
• Το υφασµάτινο ρολό µε πανί λειτουργεί ως πρόσθετη σκίαση περιµετρικά µιας πέργκολας, συµπληρώνοντας τις ανάγκες σκίασης, ειδικά κατά τις χαµηλές θέσεις του ήλιου.
• Εναλλακτικά, ένα ρολό µπορεί να φέρει σήτα για να προσφέρει προστασία από τα έντοµα, χωρίς να περιορίζει τη ροή του αέρα και την ορατότητα.

Κρεµαστά παντζούρια κάθετης σκίασης
Σε µια κατασκευή πέργκολας συστήνεται και η τοποθέτηση κρεµαστών συρόµενων παντζουριών αλουµινίου, για να δηµιουργηθεί επιπρόσθετη πλευρική σκίαση. Απλά τοποθετήστε µικρό αριθµό ανεξάρτητων φύλλων στην ηλιόλουστη πλευρά της πέργκολας, και σύρετέ τα στην κατάλληλη θέση για κάθετη σκίαση.
Η περίπτωση διχρωµίας, για παράδειγµα µε χρώµατα αποµίµησης ξύλου, προσφέρει ένα καλαίσθητο αποτέλεσµα.

Γυάλινο συρόµενο σύστηµα
Επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήµατα τα οποία προσφέρουν οι βιοκλιµατικές πέργκολες, περιβάλλοντας τις µε ένα λειτουργικό minimal συρόµενο σύστηµα, δηµιουργώντας ένα διαφανές παραπέτασµα που δεν εµποδίζει τον φυσικό φωτισµό και προστατεύει από τον δυνατό αέρα.
• Minimal και βιοκλιµατικό αποτέλεσµα.
• Χαµηλή ανεµοπερατότητα και υψηλή αντοχή στην ανεµοπίεση.
• Κορυφαία στιβαρότητα και αξιοπιστία.
• Τετραπλός οδηγός για 4-φυλλη απλή ή 8-φυλλη φιλητή κατασκευή.
• ∆υνατότητα ενσωµάτωσης του άνω οδηγού και της πλευρικής κάσας στα προφίλ της πέργκολας.
• ∆ιάφανα πλαστικά ή προφίλ αλουµινίου στο σηµείο επαλληλίας για καλύτερη στεγάνωση

Ρυθµιζόµενος φωτισµός LED
∆ιατίθενται διάφορες επιλογές φωτισµού, επαρκείς για ένα δείπνο ή στιγµές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Ταινίες LED µε ρυθµιζόµενο φωτισµό και δυνατότητα τοποθέτησης τόσο στις περσίδες όσο και περιµετρικά στις τραβέρσες, προσφέροντας καλαίσθητο, ορατό ή και κρυφό φωτισµό.
• Εναλλακτικά ή και συµπληρωµατικά, υπάρχει δυνατότητα καλωδίωσης και τοποθέτησης προβολέων (σποτάκια) στο προφίλ της τραβέρσας.

Εξοπλισµός & Αυτοµατισµοί
Πλήρως συµβατές συσκευές προηγµένης τεχνολογίας, αισθητήρες και συστήµατα αυτοµατισµού, καθιστούν τις πέργκολες επιπλέον λειτουργικές και χρηστικές. Τα πάντα ελέγχονται και ρυθµίζονται µε ένα µόνο τηλεχειριστήριο ή ακόµα και µε ένα smartphone
• Προγραµµατισµός σκίασης µε αυτόµατη προσαρµογή των περσίδων κατά τη διάρκεια της ηµέρας (135ο )
• Ειδικός αισθητήρας ο οποίος κλείνει αµέσως τις περσίδες σε περίπτωση βροχής ή χιονόπτωσης.
• Αισθητήρες άνεµου για αποφυγή τυχόν ζηµιών σε πολύ δυνατό αέρα.
• Ταινία LED και προβολείς, ελεγχόµενα από το ίδιο τηλεχειριστήριο.
• ∆υνατότητα ενσωµάτωσης ηχείων και µε τεχνολογία Bluetooth.

Θέρµανση
Θερµαντικά σώµατα υπέρυθρης τεχνολογίας, αναρτηµένα στις τραβέρσες, για ιδανικές συνθήκες, ακόµα και στην περίπτωση χαµηλών θερµοκρασιών.

Ήχος
Ηχεία ελεγχόµενα µε Bluetooth τεχνολογία µπορούν να ενσωµατωθούν στην τραβέρσα ή και την κολόνα για τη µουσική επένδυση του χώρου.

ΣΤΑΘΕΡΕΣ  ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ
SMARTIA PG120F
Απολαύστε το φως της ηµέρας, απολαύστε τη ζωή
Ολοκληρωµένη σειρά για πέργκολες σταθερών περσίδων, η οποία προσφέρει ιδιαίτερα αποτελεσµατική σκίαση, αναβαθµίζοντας παράλληλα την αισθητική του περιβάλλοντος χώρου. ∆ιαθέσιµη σε τρία (3) βασικά µοντέλα, προσφέρει ιδανικές λύσεις για ξενοδοχεία, χώρους εστίασης και κατοικίες.
• Καθαρές γραµµές µε µη εµφανή σηµεία σύνδεσης για minimal αποτέλεσµα.
• Κορυφαία στιβαρότητα για αντοχή σε ισχυρούς ανέµους και δυνατότητα πολύ µεγάλων διαστάσεων, µέχρι και 4,8 x 6,0 m.
• Επίστρωση υψηλής ποιότητας και ανοδίωση για εξαιρετική ανθεκτικότητα, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

ΠΡΟΑΝΟΔΙΩΣΗ
Ολοκληρωμένη πρστασία απέναντι στη διάβρωση

Προανοδίωση, η πραγµατική αντιδιαβρωτική προστασία
Οι πέργκολες τοποθετούνται συνήθως σε παράκτιες περιοχές και πισίνες, όπου το αλάτι και το χλώριο µπορούν να προκαλέσουν διάβρωση. Η ALUMIL, ως πρωτοπόρος εταιρεία, συνδυάζει τις ηλεκτροστατικές βαφές seaside class µε την ειδική επιφανειακή επεξεργασία της «προ-ανοδίωσης» και αποτρέπει αποτελεσµατικά την εµφάνιση της «νηµατοειδούς» διάβρωσης. Συνδυάστε την προ-ανοδίωση µε τα απεριόριστα προσφερόµενα χρώµατα, δηµιουργώντας αρχιτεκτονικές λύσεις απαράµιλλης οµορφιάς, ασύγκριτης ποιότητας και µακροχρόνιας διάρκειας.