Η ALUMIL, εδώ και πολλά χρόνια, έχει δομήσει τη στρατηγική της γύρω από τον άξονα της προστασίας του περιβάλλοντος και κάνει συνεχώς βήματα προς μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και ενσωμάτωση πρακτικών βιωσιμότητας στην παραγωγή. Κάνει πράξη το όραμά της για ένα βιώσιμο μέλλον και γίνεται επίσημα η πρώτη ελληνική εταιρεία, η οποία, πιστοποιημένα, παράγει πρώτη ύλη από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο για τα προφίλ των αρχιτεκτονικών συστημάτων της.

Τι σημαίνει η πιστοποίηση “OK Recycled”;
Η συγκεκριμένη πιστοποίηση λαμβάνεται από την TÜV AUSTRIA, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών Πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης & προϊόντων στον κόσμο. Όπως αναφέρθηκε, με το «OK Recycled» στις «αποσκευές» της, η ALUMIL είναι η πρώτη εταιρεία στον εγχώριο κλάδο, η οποία παράγει προφίλ αλουμινίου με ανακυκλωμένο περιεχόμενο 60% της συνολικής πρώτης ύλης που εισέρχεται στην παραγωγή.

Αυτό σημαίνει ότι:
•Αυξάνει την αξία του εμπορικού της σήματος
•Αντιμετωπίζει τα θέματα που τίθενται στην Οδηγία ΕΕ 2019/904
•Ισχυροποιεί τη στρατηγική της γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος
•Καλύπτει την απαίτηση των καταναλωτών για μεγαλύτερη διαφάνεια σε σχέση με το αποτύπωμα των προϊόντων που αγοράζουν
•Ενισχύει το αίσθημα εμπιστοσύνης που εμπνέει στους πελάτες της

, ALUMIL: Πρωτιά στη βιωσιμότητα με την πιστοποιήση “OK Recycled” για την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων με 60%  ανακυκλωμένο αλουμίνιο!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Ένας σημαντικός ESG στόχος που επιτεύχθηκε δύο χρόνια νωρίτερα!
Η ελληνική πολυεθνική είναι μια από τις 35 εισηγμένες εταιρείες που εντάσσονται στον δείκτη Athex ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Έτσι, έχει θέσει με σαφήνεια τους στόχους της για το Περιβάλλον, την Κοινωνία & την Εταιρική Διακυβέρνηση, για την τριετία έως το 2025. Ένας από τους βασικούς ESG στόχους της ALUMIL ήταν η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, μέσα από ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα. Ο στόχος όριζε πως, μέχρι το 2025, το σύνολο των προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονική χρήση θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε δύο χρόνια νωρίτερα! Αυτό είναι ενδεικτικό και της γενικότερης εταιρικής κουλτούρας της ALUMIL που έχει ως «οδηγό» τη βιώσιμη ανάπτυξη.

, ALUMIL: Πρωτιά στη βιωσιμότητα με την πιστοποιήση “OK Recycled” για την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων με 60%  ανακυκλωμένο αλουμίνιο!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Με “πυξίδα” τη βιωσιμότητα
Η πιστοποίηση «OK Recycled» ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση ότι οι προσπάθειες της εταιρείας για ένταξη πρακτικών βιωσιμότητας στην παραγωγική διαδικασία βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Σε μια χρονική στιγμή, που το περιβαλλοντικό διακύβευμα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και το ενεργειακό ζήτημα επηρεάζει ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο, τα ενεργειακά συστήματα αλουμινίου της ALUMIL συνιστούν ένα λαμπρό παράδειγμα προϊόντων του μέλλοντος, που αναπτύσσονται με «πυξίδα» τη βιωσιμότητα και σεβασμό για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.