Στο εκθεσιακό χώρο “Τhe Hub”, το δημοφιλές αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ διοργάνωσε την Παρασκευή 1η Μαρτίου την Τελετή Απονομής των αρχιτεκτονικών Βραβείων ΔΟΜΕΣ για το 2019, η οποία φέτος είχε επετειακό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια διεξαγωγής της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Ο ετήσιος θεσμός που εγκαινίασαν οι ΔΟΜΕΣ το 2010 στο πλαίσιο της πολύπλευρης προσπάθειας ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής, συμπλήρωσε τη δέκατη συνεχή χρονιά διεξαγωγής του με εξαιρετική επιτυχία για μία ακόμη φορά, καθώς οι παρευρισκόμενοι ξεπέρασαν τους 600 σε αριθμό.

Η ALUMIL, στηρίζοντας κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει την υψηλή αρχιτεκτονική και επιβραβεύει όλους εκείνους τους αρχιτέκτονες που με το έργο τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, ήταν ο αποκλειστικός Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης.

Σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σύνδεση της ελληνικής με τη σύγχρονη διεθνή αρχιτεκτονική οι παρευρισκόμενοι είχαν, εκτός των άλλων, την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για το νέο πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό προϊόν WOODALUX και τις εφαρμογές του, καθώς και για το εξαιρετικής αισθητικής minimal σύστημα SUPREME S650 PHOS.

Στα 10 χρόνια του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.463 συμμετοχές με περισσότερους από 5.200 συντελεστές, έχουν απονεμηθεί 39 βραβεία και 76 έπαινοι και έχουν δημοσιευθεί 141 έργα στις ομώνυμες εκδόσεις. Το γεγονός ότι πολλά από τα βραβευμένα έργα  είχαν ενσωματώσει τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL, αποτέλεσε μία ωραία ευκαιρία για την εταιρεία να τιμήσει όλους τους αρχιτέκτονες που αναγνωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την απαράμιλλη ποιότητα των αρχιτεκτονικών συστημάτων της.