Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ) πραγματοποίησε με επιτυχία το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, κορυφαίο γεγονός του κλάδου, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας και τις εταιρείες Profilmedia & Profilgroup, οι οποίες ανέλαβαν την οργανωτική υποστήριξη.
Η πόλη του Αγρινίου φιλοξένησε τη μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων του Κλάδου από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2022. Η διεξαγωγή του υβριδικού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο.

Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον ανήκει στον κλάδο και στους κατασκευαστές» το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ περιλάμβανε εισηγήσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων ομιλητών. Οι βασικές ενότητες των 6 κύκλων του 3ήμερου Συνεδρίου ήταν:Αρχιτεκτονική – Εξοικονομώ, Επιχειρήσεις – Κατασκευαστικά του Κλάδου, Ανάπτυξη – Προκλήσεις – Εξωστρέφεια, Καινοτομίες – Χρώμα – Πιστοποιήσεις, Εξαγωγές – Ενέργεια – Ευρωπαϊκές Πολιτικές, Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Πιστοποίηση.

, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

Τις διεργασίες του 8ου Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους Συνέδρους, αναφέρθηκε στις δράσεις της ΠΟΒΑΣ κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και ακολούθως μίλησε για τη σημερινή οικονομική κατάσταση, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα κακώς κείμενα του κλάδου, τις αυξήσεις των πρώτων υλών και του ενεργειακού κόστους ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση του κλάδου και στις πιστοποιήσεις. Στη συνέχεια ανέφερε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Πολιτεία, οι οποίες μπορούν άμεσα να βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση στην αγορά. Στο τέλος της ομιλίας του, ανακοίνωσε ότι το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ θα πραγματοποιηθεί το 2024 στην πόλη της Λάρισας.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χρήστος Τριαντόπουλος Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Νεκτάριος Φαρμάκης Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Γεώργιος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Ιωάννης Βαφειαδάκης Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Παπαναστασίου Δήμαρχος Αγρινίου, Σπύρος Κωνσταντάρας Δήμαρχος Θέρμου, Γεώργιος Μεντζελόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Παναγιώτης Τσιχριτζής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Μπλέτσας Στυλιανός Πρόεδρος ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτριος Παπακωνσταντίνου Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Σωκράτης Κωστίκογλου Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Αθανάσιος Παπαθανάσης Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, Μιχάλης Ιωαννίδης Πρόεδρος Συνδέσμου Εμπόρων Αττικής.

Συνάδελφοι, μέλη των σωματείων της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρόν και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους.

Ξεχωριστή στιγμή η απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα των οποίων η προσφορά στον τομέα της εκπαίδευσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του κλάδου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του κλάδου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ως θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου, τίμησε με ιδιαίτερο σεβασμό την κα. Αθανασία Φάκα, τον κ. Αβέρκιο Κατσίπη, τον κ. Νικόλαο Κεραμίδα και τον Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο.

, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

Κατά τη διάρκεια του 3ήμερου Συνεδρίου μοιράστηκαν τοπικά προϊόντα, ευγενική προσφορά του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου διοργανώθηκε εκδρομή και ξενάγηση για τους συνοδούς των Συνέδρων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Νικολέτα και το Δ.Σ του Συνδέσμου Κατασκευαστών Αλουμινίου – Σιδήρου Ν. Αιτωλοακαρνανίας, όπου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Δήμο Θέρμου και τη σημαντική υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διοργάνωση του μεγάλου αυτού γεγονότος και προσέφεραν τα μέγιστα, τόσο στους Συνέδρους όσο και στους συνοδούς τους.

Επίσης ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στους χορηγούς και τους υποστηρικτές του 8ου Συνεδρίου, στους ομιλητές, σε όλους τους Σύνεδρους που τίμησαν με την παρουσία τους την ΠΟΒΑΣ, καθώς και στις διοργανώτριες εταιρείες Profilmedia και Profilgroup.

, 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών, ktisma & aluminio

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου μέσω των παρακάτω συνδέσμων:
https://www.youtube.com/watch?v=R_fkInQSOOU (1η ημέρα)
https://www.youtube.com/watch?v=3lVceCALci4 (2η ημέρα)
https://www.youtube.com/watch?v=OfTDYUMSOdE (3η ημέρα)