Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021 η ΠΟΒΑΣ πραγματοποίησε το 2ο κλαδικό διαδικτυακό Forum σε συνεργασία με την εταιρεία Themelio Software.

Με κεντρικό σύνθημα «Η ΠΟΒΑΣ Ενημερώνει, Ακούει, Αποφασίζει, Διεκδικεί» και με βασική θεματολογία το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των κατασκευαστών με ταυτόχρονη συλλογή προτάσεων και απόψεων για τη βελτίωσή του.

Ο Πρόεδρος κ. Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως το παρεμπόριο, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, το νέο πτωχευτικό νόμο, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζοντας τις δράσεις της ΠΟΒΑΣ τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της αδειοδότησηςτου επαγγέλματος, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια ο κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ, παρουσίασε αναλυτικά το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» και απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων. Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά της ΠΟΒΑΣ ο Πρόεδρος κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Παπαευθυμίου και ο Αναπληρωτής Ταμίας κ. Παντελής Σολιδάκης.

Τέλος παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τη βελτίωση του νέου προγράμματος οι οποίες πρόκειται να αποσταλούν άμεσα στους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στις συναντήσεις που προγραμματίζονται.

Η εκδήλωση είχε διάρκεια 4,5 ώρες και συμμετείχαν 178 άτομα, τα οποία με τη σειρά τους εξέφρασαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το σημαντικό αυτό θέμα που απασχολεί όλο τον κλάδο.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Themelio Software για τον συντονισμό της εκδήλωσης και την ευγενική παραχώρηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το 2ο Web Forum.