Μια απίστευτη ποσότητα αλουμινίου βρίσκεται σε ένα λιμάνι του Βιετνάμ αλλά κανείς δεν μπορεί να το πάρει

Όταν σε όλο τα οικονομικά δελτία στο κόσμο πρώτη είδηση είναι η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και η δυσκολία εφοδιασμού της παγκόσμιας αγοράς με αυτές, η παρακάτω είδηση από ένα λιμάνι της Σινικής θάλασσας που μεταδίδει το Bloomberg για ένα παρκαρισμένο φορτίο αλουμινίου προκαλεί εντύπωση. Σε αυτό το λιμάνι λοιπόν βρίσκεται μία ποσότητα αλουμινίου αξίας με βάση τις τρέχουσες τιμές 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως αυτό να μην λέει τίποτα σπουδαίο στον πολύ κόσμο που ακούει συνεχώς για προϊόντα και συμφωνίες δισεκατομμυρίων καθημερινά ανά τον κόσμο , αλλά η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με τις ανάγκες κατανάλωσης αλουμινίου της Ινδίας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για αυτό το μέταλλο στον κόσμο.

Η τιμή του αλουμινίου έχει αυξηθεί 50 % το τελευταίο χρόνο ακολουθώντας τους φρενήρεις ρυθμούς αύξησης της τιμής των πρώτων υλών και η διάθεση αυτής της ποσότητας θα μπορούσε να εξομαλύνει την εφοδιαστική αλυσίδα που διψάει για αυτό το στρατηγικό μέταλλο.

, Το αλουμίνιο των 5 δισεκατομμυρίων που δεν αγγίζει κανείς, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Το πρόβλημα είναι ότι η ποσότητα αυτή είναι δεσμευμένη από την κυβέρνηση του Βιετνάμ που έχει κατασχέσει το φορτίο με βάση μία αμερικάνικη έρευνα αντιντάμπινγκ που παράχθηκε από την κινεζική εταιρεία GVA ιδιοκτησίας ενός Κινέζου πολυεκατομμυριούχου και επρόκειτο να μεταφερθεί στις ΗΠΑ. Έτσι μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές του Βιετνάμ τι θα κάνουν με το 1,2  εκατομμύριων κατασχεμένο μετάλλευμα, αυτό θα συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο σε αξία παρκαρισμένο προϊόν στον πλανήτη.

Πηγή: klik.gr