Σε επεισόδιο της σειράς “gseveeDialogues” της ΓΣΕΒΕΕ με θέμα «Πράσινα κτίρια & Εξοικονόμηση Ενέργειας» με συντονιστή τον δημοσιογράφο κο Νίκο Υποφάντη, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποίησης κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος. Επίσης συμμετείχαν ο κος Στέφανος Παλλαντζάς Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου και ο κος Χαράλαμπος Μαλαματένιος Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαίδευσης Ενεργειακής Πολιτικής του ΚΑΠΕ.

Αναφέρθηκαν θέματα όπως η κατανάλωση ενέργειας και οι νέες πρακτικές, οι τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται για την κατασκευή πιο ορθολογικών και περιβαλλοντικά φιλικών κτιρίων, η κατάσταση του κτιριακού αποθέματος της χώρα μας κ.λ.π.

Ο κος Θεόφιλος Παγιάτης τόνισε ότι «ο στόχος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είναι η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού τόσο σε επίπεδο επιχειρηματιών όσο και σε επίπεδο εργαζομένων, καθώς είναι ένα θέμα κομβικού ενδιαφέροντος για όλους τους ανθρώπους της αγοράς».

Ο κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος ανέφερε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια έξαρση όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων», ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι «θα πρέπει και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας».

Ολόκληρο το επεισόδιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=UPCvQ-b-P-k