H παρουσίαση του «Εργαστηρίου πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα» του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ένα εργαλείο το οποίο ως στόχο έχει να καλύψει ένα κενό στρατηγικής πληροφόρησης σε επίπεδο μικρών επιχειρήσεων και ειδικότερα όσον αφορά στην έγκαιρη αναγνώριση τάσεων, εξελίξεων και μεταβολών στο ευρύτερο επιχειρηματικό, θεσμικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο μηχανισμός του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιείται μέσα από τη δράση «Εργαστήριο πρόγνωσης και παρακολούθησης αλλαγών στα επαγγέλματα» με βασικό παραγόμενο της δράσης αυτής να αποτελεί η προετοιμασία και εκπόνηση Οδικών Χαρτών προσαρμογής επαγγελμάτων οι οποίοι θα επικαιροποιούνται τακτικά, ώστε να αποτελέσουν διαρκείς οδηγούς δράσης για την αποτελεσματική ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στις επερχόμενες αλλαγές.

, Παρουσίαση Οδικού Χάρτη για το Επάγγελμα του Κατασκευαστή Αλουμινίου & Σιδήρου., Κτίσμα & Αλουμίνιο

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ο Οδικός Χάρτης για το επάγγελμα του Κατασκευαστή Αλουμινίου & Σιδήρου από τον Επιστημονικό Σύμβουλο της ΠΟΒΑΣ Δρ. Στέλιο Λαμπρακόπουλο.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, που έρχεται να καλύψει ένα κενό σημαντικών πληροφοριών καθοριστικής σημασίας για τις μικρές επιχειρήσεις. Το ζητούμενο μέσα από το Εργαστήριο πρόγνωσης – παρακολούθησης των αλλαγών στο Επάγγελμα του Κατασκευαστή Αλουμινίου και Σιδήρου είναι να δημιουργήσουμε έναν διαρκή μηχανισμό πληροφόρησης για τις όποιες αλλαγές, έτσι ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προσαρμοζόμαστε ως πολιτεία, κοινωνία, συνδικαλιστικοί φορείς και επιχειρηματίες.

Μετά την ολοκλήρωσή της εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από δημόσιους φορείς εκπαίδευσης για συνεργασία με την Ομοσπονδία σε εκπαιδευτικά προγράμματα εστιασμένα στο επάγγελμα του κατασκευαστή.