Η παρουσία προ μηνών του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της ELVALHALCOR στα Οινόφυτα Βοιωτίας κατά την παράδοση της σούπερ γραμμής έλασης αλουμινίου, αποτέλεσε μια νέα αφετηρία.

Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας διαθέτοντας εγκαταστάσεις παγκοσμίων προδιαγραφών και αυτή τη στιγμή διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η έκδοση του ομολόγου της ELVALC HALCOR με την άντληση 250 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει το εργαλείο για την περαιτέρω μεγέθυνση του Ομίλου, ενώ σε λίγες μέρες η θυγατρική στο real estate Noval Property (δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα μετά την Prodea), θα επιχειρήσει να μαζέψει από την αγορά επιπλέον 125 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στα ακίνητα, πριν κάνει την επίσημη αίτηση για ένταξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Όμιλος εξελίσσεται σε κολοσσό και αυτό συνέβαινε… μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, την τελευταία περίοδο τόσο με την έκδοση του ομολόγου της ELVALHALCOR όσο και τώρα με την Noval Property, βγήκε δυναμικά μπροστά σε επίπεδο καμπάνιας. Κρατήστε επίσης το γεγονός ότι η έδρα της “μαμάς” έχει μεταφερθεί εδώ και χρόνια στις Βρυξέλλες, αλλά το γεγονός ότι αναζητεί φθηνά κεφάλαια εντός Ελλάδος, λέει πάρα πολλά. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, οι επενδύσεις στην υπό επέκταση βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, θα συνδυαστεί με τη δημιουργία μιας ζώνης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα έχει τα πλέον υψηλά στάνταρντς, λόγω των γνωστών προβλημάτων στον Ασωπό. Σε αυτήν την περιοχή, ο Όμιλος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θέλει να γίνει κυρίαρχος με συνεχείς αγορές γης για επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα…

Πηγή: toxemia.gr