Η τιμή του αλουμινίου έφτασε στο νέο υψηλό των 2.368 δολαρίων ανά τόνο στο Ανταλλακτήριο Μετάλλων του Λονδίνου την Τετάρτη 21 Απριλίου, ενώ οι περισσότερες άλλες τιμές των βασικών μετάλλων έκλεισαν επίσης υψηλότερα, με τις χρηματιστηριακές αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξάνονται, τον δείκτη δολαρίου να πέφτει και τους αγοραστές να εκμεταλλεύονται τις πτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Η τιμή τριμήνου του αλουμινίου έκλεισε κατά 1,6% στα 2.364 $ ανά τόνο από την τιμή της Τρίτης 20 Απριλίου στα 2.309,50 δολάρια ανά τόνο. Αυτή ήταν μια πτώση της τάξης του 0,9% από την προηγούμενη ημέρα, η οποία προσέλκυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον από συμβούλους εμπορίου εμπορευμάτων και κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Οι όγκοι συναλλαγών μετάλλων ήταν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου, με περισσότερες από 12.700 παρτίδες να πωλούνται και να αγοράζονται έως τις 5 μ.μ., σε σύγκριση με τις 11.729 παρτίδες της προηγούμενης μέρας.

Νέο υψηλό δεκαετίας προσεγγίζει η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης
Στα μέσα Απριλίου η τιμή του αλουμινίου αυξήθηκε σημαντικά, καθώς τα στοιχεία για τις εμπορικές εξαγωγές από την Κίνα ενίσχυσαν τις προοπτικές ζήτησης.

Συγκεκριμένα, η τιμή του αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων της Σαγκάης σημείωσε άνοδο της τάξης του 2,7%, φτάνοντας στα 18.045 γιουάν (2.760,53 $) ανά τόνο, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011, πριν υποχωρήσει στο κλείσιμο του 1,8% στα 17.895 γιουάν τον τόνο.
Το αλουμίνιο που πρόκειται να παραδοθεί αυτόν τον Ιούνιο, σημείωσε άνοδο κατά 1%, αφού τα συμβόλαια έφτασαν τα 2,339 $ τον τόνο στην αγορά Comex στη Νέα Υόρκη.

Η δυναμική των εξαγωγών της Κίνας παρέμεινε ισχυρή τον Μάρτιο μετά από το ρεκόρ κέρδους που σημείωσε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ζήτηση αλουμινίου αυξάνεται παράλληλα με την προσπάθεια της Κίνας για μείωση των εκπομπών άνθρακα, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες ότι θα περιοριστούν οι επεκτάσεις εφοδιασμού του αλουμινίου.

Οι εικασίες ότι η παραγωγή αλουμινίου στην περιοχή Σινγιάνγκ στην Κίνα πρόκειται να περιοριστεί, προκάλεσαν, επίσης, έκδηλο ενδιαφέρον για νέα συμβόλαια αλουμινίου στο Χρηματιστήριο Μετάλλων της Σαγκάης.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της Ένωσης Μετάλλων της Xinjiang δήλωσε στο Reuters ότι δεν αληθεύει ότι η περιοχή εφαρμόζει τον ίδιο περιορισμό της παραγωγής με την εσωτερική Μογγολία.
Το αλουμίνιο υποστηρίχθηκε από τους φόβους για περαιτέρω περιορισμούς του εφοδιασμού στην Κίνα. Οι πρόσφατες περικοπές στην ενεργοβόρα βιομηχανία έχουν περιορίσει την αύξηση της δυναμικότητας του αλουμινίου στην Κίνα.

Ο ερευνητικός οίκος της Κίνας Antaike ανέμενε ότι η κινεζική αγορά αλουμινίου θα παρουσιάσει έλλειμμα 100.000 τόνων φέτος.

Τα συνδυασμένα αποθέματα αλουμινίου στις αποθήκες LME και ShFE μειώθηκαν κατά τις πρόσφατες συνεδρίες, αλλά τα τρέχοντα αποθέματα 2,23 εκατομμυρίων τόνων ήταν ακόμη 43% υψηλότερα από ό,τι στις αρχές του έτους.