Στα πλαίσια των εξελίξεων αναφορικά με το ζήτημα του κορονοϊού (Covid-19) στην Ελλάδα, η EUROPA λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συνεργατών της, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και την εξυπηρέτηση των συνεργατών. Τα μέτρα που λαμβάνονται, σχετίζονται άμεσα με τις ισχύουσες κυβερνητικές οδηγίες.

Ήδη από την έναρξη της ενημέρωσης σχετικά με τον ιό σε εθνικό επίπεδο, πάρθηκαν άμεσα μέτρα συνεχούς απολύμανσης και καθαριότητας των χώρων εργασίας, τόσο στα γραφεία των κεντρικών εγκαταστάσεων, όσο και στο χώρο του εργοστασίου.

Ενημέρωση σχετικά με τον ιό και σαφείς οδηγίες αυτοπροστασίας και καθαριότητας δόθηκαν σε όλους τους εργαζομένους, αναρτημένες στους κοινόχρηστους χώρους του εργοστασίου και των κεντρικών εγκαταστάσεων.  Διαχρονικά η EUROPA έδινε βάση στην προσωπική υγιεινή των εργαζομένων, έχοντας τοποθετήσει σε κεντρικά σημεία των εγκαταστάσεων μηχανήματα αντισηπτικού υγρού για απολύμανση των χεριών.

Επιπλέον πάρθηκαν συμπληρωματικά μέτρα ασφάλειας:

1) Η EUROPA προμήθευσε το σύνολο των εργαζομένων με γάντια μιας χρήσης και μάσκες προστασίας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατά το δυνατόν μετάδοση του ιού μέσω των χεριών ή του αναπνευστικού συστήματος.

2) Η είσοδος σε εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές επιτρέπεται μόνο κατόπιν χρήσης προστατευτικών γαντιών και μασκών.

3) Στα πλαίσια της πανελλήνιας καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» (#ΜένουμεΣπίτι), το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στα γραφεία εργάζονται ήδη από το σπίτι. Έχει διασφαλιστεί η παρουσία προσωπικού ασφαλείας για τη εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και την εξυπηρέτηση των συνεργατών.

4) Παράλληλα, για όσους απαιτείται η παρουσία στις κεντρικές εγκαταστάσεις, η εταιρεία φρόντισε για τη διευκόλυνση της προσωπικής μετακίνησης των εργαζομένων στο χώρο εργασίας, ώστε να αποφευχθεί η μαζική μετακίνηση με τα εταιρικά πούλμαν, παρότι λαμβάνει χώρα καθημερινή απολύμανσή τους.

5) Σε επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας, αποφασίστηκε η ανάκληση όλων των ομαδικών συναντήσεων, αντικαθιστώντας τες με διαδικτυακές συναντήσεις.

6) Αναβλήθηκαν μέχρι νεοτέρας όλες οι προσεχείς εταιρικές εκδηλώσεις και η συμμετοχή της EUROPA σε δραστηριότητες που ενέχουν συγκέντρωση κοινού (σεμινάρια εργαζομένων, εκπαιδεύσεις κατασκευαστών, εταιρικές εκδηλώσεις).

7) Σε όλους τους ιδιόκτητους εκθεσιακούς χώρους EUROPA, έχει ήδη ανακοινωθεί η εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, για την αποφυγή ανώφελου συνωστισμού.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο, η EUROPA παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, προσπαθεί με εγρήγορση να προλαμβάνει τα γεγονότα για την προστασία εργαζομένων, συνεργατών και του ευρύ κοινού και δρα σύμφωνα και με τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και πέρα από αυτές.

Επιπρόσθετα μέτρα έχουν προβλεφθεί στην δυσάρεστη περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!