Στον απόηχο της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης της εποχής μας, είναι λίγες οι βιομηχανίες που επιτυγχάνουν ανθεκτικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη. Μια απ’ αυτές είναι και η βιομηχανία του αλουμινίου. Tο αλουμίνιο, εν μέσω πανδημίας, επέδειξε αξιοσημείωτη σταθερότητα, και έχει επιστρέψει πλέον δυναμικά σε περίοδο άνθισης.

Είναι, άλλωστε, ένα απ’ τα λίγα υλικά που μπορούν να συμβάλουν ενεργά, αλλά και με τρόπο πρωτοφανή στη μετάβαση προς τη λεγόμενη κυκλική οικονομία και τη αποτελεσματική μείωση των αερίων ρύπων. Στις επόμενες σελίδες, αναλύουμε τους τρόπους με τους οποίους το αλουμίνιο μπορεί να διαδραματίσει αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο.

Την αναγκαιότητα για συμβολή στην πράσινη ανάπτυξη και τη μείωση των εκπομπών CO2, έχουν αντιληφθεί οι σημαντικοί εκπρόσωποι του κλάδου στη χώρα μας. Η Alumil πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αυτή, με ποικίλες δράσεις, όπως είναι η συμμετοχή στη δημιουργία «Πράσινων Κτιρίων» στο Βανκούβερ, αλλά και η δημιουργία της λεγόμενης ομάδας των «Green Ambassadors».

Όπως πάντα, στο τεύχος μας θα βρείτε όλα τα νεότερα και πλέον επαναστατικά συστήματα της αγοράς. Ανάμεσά τους, τα καινοτόμα συστήματα υαλοπετασμάτων της ALUMINCO, καθώς και νέα συστήματα καγκέλων της ETEM, που αλλάζουν τα δεδομένα στην αισθητική και στην κομψότητα.

Παράλληλα, με μεγάλη μας χαρά, φιλοξενούμε αυτόν τον μήνα μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον Διευθυντή Operations & Marketing της ΕΤΕΜ, κ. Ιωάννη Χρυσάφη. Μια εις βάθος ματιά στις ιδιότητες και τις αδιαπραγμάτευτες αρχές που διέπουν την εταιρεία – Ποιότητα, Εμπειρία, Τεχνογνωσία, Αξιοπιστία, Σεβασμός – και που την κατατάσσουν σήμερα μεταξύ των κορυφαίων.

Τέλος, στις επόμενες σελίδες θα βρείτε ένα πολυσέλιδο και ιδιαίτερα κατατοπιστικό αφιέρωμα στα πιο σύγχρονα και καινοτόμα ρολά και γκαραζόπορτες της αγοράς. Άλλωστε, η ασφάλεια και η λειτουργικότητα του προσωπικού και επαγγελματικού μας χώρου, εν πολλοίς εξαρτώνται από την ποιότητα των ρολών που έχουμε επιλέξει. Εμείς σας προτείνουμε τα κορυφαία!